Hurtige Brøndby-mål knækkede Marienlyst

Med fire mål i løbet af 14 minutter satte Brøndby tingene på plads mod fynske Marienlyst.

Tre klubber fra 2. division havde spillet sig ind blandt pokalturneringens sidste 16 hold, men når der skal trækkes lod til kvartfinalerne, er ingen af dem med i bowlen.

Onsdag aften takkede Boldklubben Marienlyst af som den sidste af klubberne fra den tredjebedste række, da Brøndby tog en sikker 4-1-sejr i en kamp, som det fynske "hjemmehold" havde valgt at afvikle på Brøndby Stadion.

Holdet fra det nordlige Odense slap fornuftigt fra kampen, men kunne godt have undværet den periode i første halvleg, hvor det hele ramlede.

Mellem det 20.- og det 34. minut lukkede Marienlyst fire mål ind, og spillerne måtte frygte en gedigen afklapsning mod Superligaens nummer to.

Boldene fløj om ørerne på den nytilkomne målmand Peter Vestergård, der til sidst blev så forvirret, at han nærmest forærede Brøndby bolden inden den fjerde scoring, som blev sat ind af Zsolt Kalmár.

Forinden havde Rodolph Austin, Svenn Crone og Kamil Wilczek med hver sit mål sendt Brøndby på sikker sejrskurs mod en modstander, der ikke havde spillet en turneringskamp i fire måneder.

Outsiderne fik dog en opmuntring kort før pausen, da den tidligere Heerenveen-spiller Timmi Johansen fremtvang straffespark, og Esben Petersen kunne stensikkert reducere til 1-4 fra pletten.

Målet gav træner Carsten Hemmingsens tropper en succesoplevelse med ind til anden halvleg, hvor styrkeforholdet var langt mere lige.

Brøndby spillede ikke længere med den samme intensitet, og Marienlyst havde fået banket nervøsitet og manglende kamptræning ud af benene.

Fynboerne kunne bestemt være anden halvleg bekendt, og de slap fra kampen uden at indkasserede yderligere scoringer.

Marienlyst kan nu tage 2. divisionskollegerne fra Kjellerup og B93 i hånden ud af pokalturneringen, mens Brøndby har møvet sig ind blandt de otte sidste hold.