Hurtigere tog mellem Odense og København

Transportminister Carina Christensen kalder togplan fra Ritt Bjerregaard for visionær og er klar til at arbejde for hurtigere tog mellem Odense og København.

Togrejsende skal kunne komme fra København til Odense på en time. Videre til Århus på yderligere en time for at slutte i Aalborg en time senere.

Altså tre timer fra København til Aalborg.

Sådan lyder en plan fra borgmestrene i landets seks større byer med Københavns socialdemokratiske overborgmester, Ritt Bjerregaard, i spidsen, og den konservative transportminister Carina Christensen bakker nu op om idéen.

- Det er et visionært og fantastisk projekt, som jeg håber, vi en dag kommer i mål med. Jeg vil gerne lande den, så vi snart tager de første skridt, siger Carina Christensen til Ritzau.

Ministeren siger, at København - Odense er den første strækning, som skal opgraderes til at kunne tilbagelægges på en time.

Det kræver, at der bliver truffet en beslutning om en udvidelse af jernbanen mellem København og Ringsted samt laves udbedringer på resten at strækningen til Odense, så toget kan køre hurtigere.

Oversigt

    Oversigt