Hurtigere tog før tid

Partierne bag togfonden fremrykker projekter for 3,3 milliarder, så modernisering af jernbanen sker hurtigere blandt andet på Vestfyn.

Danskerne kan se frem til hurtigere tog endnu hurtigere end det ellers var aftalt af partierne bag den stor togfond, der for 27,5 milliarder kroner skulle modernisere og elektrificere det danske jernbanenet.

Fremrykningen vil blandt andet påvirke den nye bane over Vestfyn, der rykkes et år frem til færdiggørelse i 2018 - 2023. Der fremrykkes investeringer for 920 millioner kroner til før 2020.

Derudover strækningerne fra Langå til Aalborg og fra Køge til Næstved, samt kapacitetsudvidelsen af Aarhus H.

Transportminister Magnus Heunicke (S) har således samlet partierne bag projektet i en aftale, så en del af investeringerne bliver sat i gang, før det ellers var meningen. I alt bliver der rykket rundt på projekter for 3,3 milliarder kroner.

- Det betyder, at danskerne får hurtigere tog hurtigere. Og det giver også mere end 2000 arbejdspladser hurtigere, end vi ellers ville have fået dem, siger han.

Fremrykningen, som det teknisk hedder, skyldes, at Banedanmark og Trafikstyrelsen er kommet med en plan, som viser, hvordan og hvor hurtigt, det bedst kan betale sig at investere pengene.

Eksempelvis kan nogle af projekterne med fordel gennemføres, når der alligevel er banearbejde eller arbejde med signalerne i gang.

Oversigt

    Oversigt