Huse må vige for motorvej

15-20 ejendomme i Odense skal total­eksproprieres, hvis forslag til udvidelse af motorvej gennemføres.

I årevis har det fynske erhvervsliv og politikere kæmpet for at få seks motorvejsspor over Fyn.

Men der er en pris for de ekstra spor. I disse dage modtager cirka 1000 husstande ved Odense indkaldelse til borgermøde om udbygningen af motorvejen syd om Odense.

For første gang er projektet så konkret, at husejerne kan se, hvor tæt de nye motorvejsspor og tilslutningsanlæg kommer påderes ejendom. Det skriver Fyens Stiftstidende.

I alt 150 ejendomme vil miste jord, og for nogles vedkommende er det heltfarvel til ejendommen. Det gælder 15-20 adresser.

- Jeg er så berørt af det. Jeg er jo virkelig glad for at bo her, siger 46-årige Winnie Hansen, hvis ejendom på Stenløsevej står til at blive revet ned.

Her skal der ifølge forslaget fra Vejdirektoratet etableres et nyt tilslutningsanlæg til motorvejen.

I alt går projektet ud på at udvide motorvejen fra fire til seks spor på en strækning på cirka 13 kilometer fra det sted, hvor E20 krydser Svendborgmotorvejen, til Blommenslyst.

Tidligere har Folketinget bevilget penge til en udvidelse af motorvejen på Nordvestfyn, og til september skal landspolitikerne så drøfte, om de kan finde penge til de ekstra spor ved Odense.

- Det bliver en hård kamp med andre trafikprojekter i landet, siger trafikordfører for SF Anne Baastrup til avisen.

To andre fynske folketingsmedlemmer, Lars Chr. Lilleholt (V) og Carsten Hansen (S), tror på, at der kommer mere motorvejsasfalt. Begge fremhæver den store trafikmængde.

Af hensyn til de berørte beboere langs motorvejen vil det være rart med en hurtig beslutning, betoner begge.

Den 13 kilometer lange udvidelse af motorvejen ventes at koste 1,6 milliarder kroner. Kommer projektet på finans­loven i 2012, vil der minimum gå fem år, før arbejdet er færdigt.

Oversigt

    Oversigt