Huse på landet skal rives ned

Tusindvis af faldefærdige ejendomme på landet skal rives ned. Det mener landsbyforeningen i Danmark, som er bange for, at de tyndt befolkede områder vil blive fyldt med ruiner, hvis der ikke gøres noget ved problemet.

Derfor har Landsforeningen Landsbyerne i Danmark lavet en plan, der blandt andet kræver, at Folketinget bevilliger 100 millioner kroner til dét, der betegnes som danmarkshistoriens største nedrivning af ejendomme.
- Én ruin kan ødelægge en hel landsby. Vi græmmes jo ved at se på det, og derfor skal der gøres noget ved problemet. Det er synd, at det ser sådan ud, og det skal vi undgå, siger Carsten Abild, der er formand for foreningen, til TV2/FYN.

Nyt liv til landsbyerne

HuseForeningen skønner, at der er omkring 25.000 ejendomme rundt omkring i Danmark, der er så faldefærdige, at de skal rives ned. Dertil kommer cirka 30.000 andre ejendomme, der kan genopbygges som eksempelvis kontorer, bygninger til iværksættere og helårsboliger.
- De kan bruges til at skabe nyt liv i landsbyerne, siger Carsten Abild.

Han håber derfor, at landets erhvervsråd vil hjælpe med at kortlægge, hvor mange bygninger, der skal rives ned, og hvor mange bygninger, der kan genopføres som erhvervsejendomme. På Nordfyn er de positive over for den idé.
- Der skal simpelthen en person på, der skal køre landevejene tynde og registrere bygningernes tilstande, siger erhvervschef på Nordfyn, Birger Munter, til TV2/FYN.

Oversigt

    Oversigt