Husejere fortvivlede over letbanebesked

Flere beboere i Odense er slået ud over beskeden om at de måske får en letbane i baghaven om få år. I alt 184 husejere mister hele eller dele af deres grund.

Lilian Bjerg Pedersen og hendes mand bor på Arevænget i Tarup op til Rismarksvej. For få år siden ofrede de 70.000 kroner på et støjhegn for at dæmpe lyden fra bilerne. I onsdags fik de besked på at både støjhegn og en del af deres have nu skal bruges til den kommende letbane.

- Vi har fået at vide, at de skal bruge otte meter af vores have. Så vil jeg mene, at vi får letbanen ind i vores soveværele, siger Lilian Bjerg Pedersen.

Selvom finansieringen af letbanen endnu ikke er på plads, så har Odense Kommune i denne uge taget kontakt til de mange huseejere, der bliver berørt af letbanen.

- Det er det dilemma vi står i. Vi er dagligt blevet ringe op af borgere langs linjeføringen, der vil vide besked. Derfor har vi fundet det bedst at fortælle borgerne det vi ved nu, siger letbanechef Mogens Hagelskær.

Men selvom Odense Kommune er ude i god tid, så er chokket ikke blevet mindre hos Lilian Bjerg Pedersen.

- Vi har voksne børn som vi har levet med her. Det er også deres der forsvinder. Vi troede det var vores hus. Det svært, siger en dybt berørt Lilian Bjerg Pedersen.

På Nyborgvej fik Yvonne Assing ligeledes besked i denne uge om at en del af hendes have skal inddrages til letbanen.

- Det vil berøre vores forhave har vi fået at vide, og det er vi ikke så glade for. Jeg er meget spændt på hvad der skal ske med vores hus, og jeg synes, at det er lang tid og gå at vente og få præcis besked om hvad der skal ske, siger Yvonne Assing.

Alle beboere er indkaldt til møde 5. september, hvor kommunen vil orienterer om letbaneplanerne.

- Jeg håber at de fortæller at de ikke har råd og det hele bliver droppet, siger Lilian Bjerg Pedersen.

Oversigt

    Oversigt