Husk gummistøvlerne: Egeskov Marked badet i mudder

Skal du besøge Egeskov Marked i weekenden, er det en god ide at finde gummistøvlerne frem. Den seneste tids regn har gennemblødt markedspladsen og parkeringsarealerne.

Egeskov Marked åbner klokken 14 fredag. Og selvom solen skinner over markedspladsen i Kværndrup fredag formiddag, så er det langt fra nok til at få bugt med de store mængder vand, der har regnet ned over markerne ved Egeskov den seneste tid.

Det vil være en god ide huske gummistøvlerne, for her, få timer inden åbningen, kører traktorer i rutefart for at hjælpe fastkørte biler og campingvogne gennem den sumpede undergrund.

- Jeg håber, det holder tørt for nu, siger formand Uffe Østergaard og fortsætter.

- Vejret kan selv en formand ikke gøre noget ved, men jeg tror på, at det bliver bedre. Der er kun hvide skyer på himmelen nu, og det er det vi kigger på hernede, siger han.

Masser af flis og sten

Uffe Østergaards optimisme fik dog et skud for boven, da han kiggede ud over markedspladsen torsdag, mens vejret var godt. 

- Jeg tænkte, at nu tørrer det, men så kom der en ordentlig skylle, og det gør jo, at hele overfladen bliver gennemblødt, fortæller Uffe Østergaard.

Han håber på, at det værste er overstået nu, for hver time med sol og vind hjælper Egeskov på vej mod en mindre mudret oplevelse.

Og de gør hvad de kan, for at forhindre et kaotisk scenarie, for omkring 50.000 mennesker kan let få det hele til at drukne i mudder. 

- Kørevejene bliver skrabet rene for mudder. Der ligger stabilgrus nedenunder, så de er hårde nok. Såbliver der spredt sten, på vejene, og vi kører hele tiden flis ind på området, siger Uffe Østergaard, der dog råder gæsterne til at have mudderbestandigt fodtøj på.

Og her er gummistøvler nok den bedste beklædning, når man bevæger sig rundt på regnvåde græsmarker.

- Ja, gummistøvler er nok det smarteste. Dem har vi på, griner Uffe Østergaard.

Oversigt

    Oversigt