I det fynske folks tjeneste

Husk jule-hygiejnen

01:48

Det er nemt, og det er lækkert. Men pas på. Buffeten kan være en bakteriebombe.

1 af 2

Det er ikke nok at vaske fingre, inden du springer i buffeten. Det gælder om at tænke sig om, hvis man vil undgå at få dårlig mave til årets julefrokoster.

- Tag en ny tallerken hver gang du går op, vask fingre hvis du hoster eller nyser og brug aldrig nogensinde dit eget bestik i buffeten, lyder rådende fra Pernille Thomsen, der er fødevarekonsulent ved Mortalin.

På Eydes Kælder i Odense har man hver dag omkring 100 gæster i buffeten. Her har de valgt at gøre gæsterne opmærksomme på, hvordan bakterierne holdes væk fra juleanden.

- Vi har sat laminerede A4-sider op, hvor der står, at folk skal huske at vaske fingre. Vi har også et klæde over brødet, og så håber vi, at folk vil være mere opmærksomme i buffeten, fortæller køkkenchef Dennis Wulff fra Eydes Kælder.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.