Husker du, da Ærøfærgen sejlede ind i Svendborgsundbroen?

Broen blev lukket for al trafik, og en venlig sejler fra Tåsinge sejlede frustrerede trafikanter over på den anden side i sin båd.

Svendborgsundbroen, der forbinder Svendborg med Tåsinge, fylder 50 år, og det fejres på Sydfyn hele weekenden.

Bjælkebroen er på sin 50-års-fødselsdag stadig en vigtig trafikåre i den sydfynske trafik, og det kunne blandt andet mærkes, da broen lukkede i oktober 2015. Det skete, fordi Ærøfærgen sejlede ind i broen.

- Så når vi ikke det, vi skulle, fortalte lastbilchauffør Klaus Andersen, der den oktoberdag skulle have været fra Tåsinge til Fredericia,

Ærøfærgen sejlede ind i et afviserværn ved broen på grund af det tågede vejr, og det fik myndighederne til at lukke broen i flere timer. Imens gik trafikken i stå ved broen, hvor frustrerede bilister ikke vidste, hvad de skulle gøre af sig selv.

quote Jeg fik en krammer af en af de unge piger.

Lauge Jørgensen

Sejlede unge piger over på den anden side

Lidt hjælp var der dog at hente. Lauge Jørgensen fra Tåsinge startede sin båd og hjalp nogle af de fangede trafikanter over på den anden side.

- De var så lykkelige, og jeg fik en krammer af en af de unge piger, da vi kom over, fordi jeg skulle selvfølgelig ikke have noget for det. Det var belønning nok til mig, fortalte Lauge Jørgensen.

Broen var lukket i tre timer, inden den fik lov at åbne igen, da broen ikke havde taget skade efter kollisionen med Ærøfærgen.

Det var den dengang 26-årige prinsesse Margrethe, der indviede den 1225 meter lange bro den 18. november 1966. Åbningen betød, at Langeland blev landfast med Fyn. 

Oversigt

    Oversigt