Husker du? Da "Kong Christian" var knægt....

Et hattrick, en VM-billet og 75 landskampe. "Kongen" af dansk fodbold høster ros og store overskrifter i både ind- og udland efter 5-1 kampen mod Irland. Men der var engang, hvor Christian Eriksen bare var en fodboldtosset knægt fra Middelfart.

I oktober 2008 tog TV 2/Fyn turen til Middelfart for at besøge en bare 16-årig dreng, som pludselig var kommet i mediernes søgelys. 

quote Det er ikke gået helt op for mig endnu, at jeg skal skifte til Ajax. Men det bliver fedt

Christian Eriksen, 16 år

Han var netop vendt hjem fra Holland med en millionkontrakt i tasken med storklubben Ajax. 

Se indslaget her: 

 

- Det er ikke gået helt op for mig endnu, at jeg skal skifte til Ajax. Men det bliver fedt, lyder det fra teenageren.

Christian Eriksen spillede i OB, da Ajax fik fingrene i midtbanekreatøren. Og den 16-årige Eriksen skulle pludselig flytte til et andet land. 

- Det bliver meget nyt, tror jeg. Jeg tror ikke, at det er gået helt op for mig endnu, at jeg skal bo alene, såh...Men jeg håber, at jeg finder ud af det.

- Det er sgu en mærkelig fornemmelse. Men jeg har en god fornemmelse af, at Christian nok skal klare den. Han er en god dreng til at klare sig selv. Så jeg tror ikke, at der bliver de store problemer, fortæller fodboldtalentets far, Thomas Eriksen.

Christian Eriksen boede dog hos en plejefamilie, og så havde han sin mor med i de første to måneder.

Christian Eriksen spillede i Ajax fra 2008 til 2013. Han debuterede på klubbens førstehold i januar 2010. 

Så ringede Morten Olsen...

I 2010 var Christian Eriksen blot 18 år, da landstræner Morten Olsen ringede og tilbød ham en plads på landsholdet.

quote Han er stadig Christian, som han var, da han var hjemme.

Dorthe Eriksen, mor til Christian Eriksen

- Vi har gennem flere år været opmærksom på Christians enorme potentiale. Og vi har med stor glæde fulgt, hvordan han indenfor kort tid har vist et meget højt niveau i sine klubkampe for Ajax endda mod rigtigt gode modstandere. Han er fremtidens mand på det danske landshold, som vi nu får chancen for at hilse på allerede i næste uge, sagde landstræner Morten Olsen til Dansk Boldspil-Unions hjemmeside tilbage i 2010.

TV 2/Fyn smuttede dengang forbi Christians Eriksens barndomshjem i Middelfart, hvor vi mødte nogle meget stolte forældre til en kun 18-årig landsholdsspiller.

quote For mig er han en af de bedste spillere i verden

Kasper Schmeichel

Se det indslag herunder: 

 

- Jeg er da stolt. Det er gået lidt hurtigt, men det har jo hele tiden ligget lidt i kortene, fortalte Thomas Eriksen dengang. 

- Han er bare en stille og rolig dreng. Han har ikke forandret sig. Overhovedet. Han er stadig Christian, som han var, da han var hjemme, sagde Christian Eriksens mor, Dorthe Eriksen.

- Hold kæft en spiller

Christian Eriksen fik debut på landsholdet, da Danmark spillede mod Østrig i marts 2010. Siden er han den yngste spiller, der har nået 75 kampe for Danmark i en alder af bare 25 år og ni måneder. Og med et hattrick i tirsdagens afgørende kamp er der masser af roser til fynboen.

- Jeg løb bare over til Christian og sagde tak efter kampen. For hold da kæft en spiller. Jeg synes, vi skal være taknemmelige over, at han er dansker. 

- For mig er han en af de bedste spillere i verden, siger Danmarks målmand, Kasper Schmeichel.

Oversigt

    Oversigt