Hvem er smukkeste landsby?

Tre fynske landsbyer er med i konkurrence om at blive Danmarks Smukkeste Landsby.

Viby på Hindsholm, Voldtofte ved Assens og Tranekær på Langeland er kandidater til at blive udnævnt til Danmarks Smukkeste Landsby.

Bag konkurrencen står Bygningskultur Danmark som ønsker at gøre opmærksom på det såkaldte Udkantsdanmarks oversete værdier.

Bygningskultur Danmark er en paraplyorganisation for 28 foreninger, brancher, fonde og institutioner, som arbejder med bevaring og udvikling af dansk bygningskultur. 

Stort potentiale

- Landsbyerne er meget mere end stokroseidyl og nostalgi. De er en god forretning for fremtidens Danmark, fordi de rummer et stort potentiale for bosætning, erhvervsudvikling og turisme, siger præsident for Bygningskultur Danmark, Birthe Iuel.

Alle danskere kan fra mandag d. 28. februar og frem til 13. marts stemme på, hvilken af 12 landsbyer skal have titlen Danmarks Smukkeste Landsby.

Man kan afgive sin stemme ved at bruge linket ovenfor til venstre.

Konkurrenterne

De tre fynske landsbyer konkurrerer med Listed på Bornholm, Nyord på Møn, Højerup på Stevns, Reersø ved Kalundborg, Hjarup ved Kolding, Kousted ved Randers, Store Darum ved Esbjerg, Ballum ved Vadehavet, Sønderho på Fanø.

Det er de lokale bevaringsforeninger der sammen med alle landets kommuner har haft mulighed for at indstille kandidaterne til Danmarks Smukkeste Landsby. Derefter har Bygningskultur Danmarks Præsidie udvalgt de 12 kandidater, der havde kvaliteterne til at komme med i finalen.

Her kan man stemme

Oversigt

    Oversigt