Hvem skal afløse Christian Thygesen?

Se med direkte på TV 2/Fyns Facebook-side, når Venstre i Faaborg-Midtfyn i aften kl. 19.00 finder deres nye borgmesterkandidat

Bliver det Søren Kristensen fra Vantinge eller Bo Petersen fra Nr. Broby, der bliver Venstres kommende borgmesterkandidat i Faaborg-Midtfyn? Det spørgsmål får du svar på i aften, når Venstre afholder opstillingsmøde i Espe Hallen klokken 19.

Der er nemlig dømt kampvalg mellem de to kandidater, og på TV 2/Fyns Facebook-side sender vi direkte fra mødet. Du kan både se kandidaternes ”salgstale”, og du kan følge afstemningen. Naturligvis er der også reaktioner bagefter.

To erfarne kandidater

Der er ligheder mellem landmanden Søren Kristensen og skolelederen Bo Petersen. Begge blev de første gang valgt ind i kommunalpolitik for snart 20 år siden, mere præcist ved valget i 1997. Og begge har de været vidt omkring de forskellige udvalg, du kan sidde i som kommunalpolitiker.

Bo Petersen er 46 år, formand for kommunens ungdomsskole og næstformand i Børne- og uddannelsesudvalget. Han er næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget, og sidder også i Sundhedsudvalget og Lokalsamfunds- og planudvalget.

Søren Kristensen er landmand og formand for Teknik- og Miljøudvalget. Han sidder også i Socialudvalget.

Overraskende exit fra Thygesen

Det kom som noget af en overraskelse, da partiets nuværende borgmester Christian Thygesen den 20. januar meddelte, han ikke genopstiller til kommunalvalget i 2017 efter blot en periode. Derfor gik jagten ind på at finde en mere stabil kandidat. Et krav har været, at kandidaten skal være klar til at tage mindst to perioder mere.

Nu skal en afstemning på et opstillingsmøde blandt de fremmødte medlemmer afgøre, hvem der kommer til at gå efter borgmesterposten til kommunalvalget næste år. Se et interview med begge kandidater nedenfor.

Mødet starter kl. 19.00, og afstemningen forventes færdig mellem 19.30 og 20.00.

 

Oversigt

    Oversigt