Hvepse hærger sommerlandet

Hvepse hærger lige nu det danske sommerland i grad sjældent set før. Og et stik kan være livstruende for mange danskere.

Skadedyrsbekæmpere over hele Fyn melder allerede nu om voldsomt mange hvepse.

Det er en mild vinter kombineret med et lunt forår, der giver ekstraordinært mange af de stikkende insekter. Det mærker man blandt andet på en gård uden for Humble på Langeland, hvor bierne har slået sig ned i alle staldbygninger.

- Vi har normalt store problemer med bier og hvepse om sommeren, men i år er det gået rimeligt meget amok. Jeg kan ikke gå ud i stalden uden at have en flaske gift med mig, siger Theresa Ellen Ravn Pedersen.

0907 bi

Specielt for 50.000 danskere, der lider af allergi over for enten bier eller hvepse, kan et stik være alvorligt. Theresa Ellen Ravn Pedersens datter lider af allergi over for bistik.

- Hvis Jessica bliver stukket hæver hun op, og hvis uheldet virkelig er ude, og hun bliver stukket i halsen risikerer hun at blive kvalt, siger Theresa Ellen Ravn Pedersen.

Denne sommer betyder det, at alle måltider bliver indtaget indendørs, og det er forbudt at bevæge sig rundt uden for uden sko.

- Jeg er normalt ikke tilhænger af brug af gift, men i år har jeg købt både Stald-Chock og Trinol. Man kommer ingen vegne med en fluesmækker, siger Theresa Ellen Ravn Pedersen.

Jessica har én gang oplevet at blive stukket af en bi i sin finger.

- Det er ikke særlig rart. Det gør ondt, og jeg måtte til læge og få medicin i over en uge, siger Jesica Ravn Pedersen.

For allergikerne kan et bistik medføre både hovedpine, kvalme og opkastninger. Særligt farligt er det for den gruppe af allergikere, der risikerer at dø af hjertestop inden for få minutter, hvis de ikke får behandling med det samme.

Oversigt

    Oversigt