Hver 5. spritbilist kører i god tro

Der er stor uvidenhed om alkohols hårdtslående virkning blandt trafikanter. Hver femte bilist ved ikke, hvor lang tid kroppen er om at forbrænde en øl.

Naiv opfattelse

Mange trafikanter ender som spritbilister, fordi de er uvidende om, hvor lidt alkohol der skal til for at give en promille på 0,5, samt hvor lang tid leveren bruger på at forbrænde øl, vin og spiritus.

Det fremgår af det første forskningsprojekt fra DTU-Transport om de såkaldte alkohol- og trafikkurser, som alle dømte spritbilister skal bestå for at kunne generhverve kørekortet, skriver Berlingske Tidende mandag.

Omkring hver femte dømte spritbilist har kørt hjem fra en fest "i god tro" eller er blevet taget den følgende morgen uden at vide, at leveren fortsat var på overarbejde, vurderer alkoholeksperter i landets fem regioner på baggrund af oplysninger fra 8.871 kursister. De skønner også, at et stort antal bilister - som ikke opdages - dagligt kører spirituskørsel, fordi de har en naiv opfattelse af, hvad de kan tåle.

- Mange ville blive dybt rystet, hvis de vidste, hvor lidt der skal til. De er opdraget med tip om, at man forbrænder en genstand i timen, og at man kan køre efter tre øl. Men det kan ingen. Jeg turde ikke drikke mere end én øl, siger alkohol- og trafikkoordinator, Inger Lis Rasmussen, Region Midtjylland, til Berlingske Tidende.

Promille

Oversigt

    Oversigt