I det fynske folks tjeneste

Hver anden håndværker uden job

Når man er nyuddannet håndværker er det ikke let at få job, og i øjeblikket er hver anden nyuddannede håndværker uden arbejde.

01:41

1 af 2

Derfor kritiserer fagforeningen 3F den tidligere regering for, at de ikke har brugt nok penge på offentlige investeringer.

De manglende investeringer betyder, at byggebranchen er gået i stå, og dermed er der ikke ret mange jobs til de mange håndværkere.

Søren Larsen er en af de arbejdsløse håndværkere. I november 2011 blev han færdigudlært som tømrer, og selvom han har søgt omkring 50 jobs er han stadig arbejdsløs. For fire år siden startede han på sin udannelse, og dengang havde han ikke troet, at han ville ende som arbejdsløs

- Jeg så mine jobmuligheder som rimelig gode til at starte med. Men så kom finanskrisen, så i stedet for at stoppe, så håber man jo på bedre tider, for det kunne jo være at man kunne nå at få plads stadigvæk.

Søren Folkersen fra 3F Bygningsarbejdernes Fagforening i Odense fortæller at cirka hver anden nyuddannede håndværker er ledig i øjeblikket, og han mener, at den stigende arbejdsløshed blandt de fynske håndværkere blandt andet skyldes, at den tidligere regering ikke har brugt penge nok på offentlige investeringer.

- Det er ikke rettidig omhu, det der blev foretaget af den tidligere regering. For vi står faktisk med en masse renovations og vedligeholdelses arbejde, som udmærket kunne være pågået tidligere. Det er heldigvis sket nu, at der er bevilliget penge, men det tager jo lige lidt tid at få trillet i gang, siger Søren Foklersen.

Venstre forsvarer sig

I Venstre forklarer man det med, at der ikke har været penge til flere offentlige investeringer.

- Vi har ført en meget meget forsvarlig økonomisk politik. Et af de vigtigste mål for os har været at holde udgifterne nede og så få gnavet af på den gæld der blandt andet er blevet oparbejdet under den tidligere socialdemokratiske regering. Det har simpelthen været hovedprioriteringen, siger Venstres Folketingsmedlem, Jane Heitman.