I det fynske folks tjeneste

Hver fjerde Odense-skole risikerer lukning

Hver fjerde skole i Odense er lukningstruet. Det er konsekvensen af den plan, som kommunens embedsmænd lige nu arbejder med.

Hver tiende Odense-skole risikerer lukning.

TV 2/Fyn erfarer, at der er store skoleomstruktureringer på vej i Odense. Kilder oplyser, at ti ud af 40 skoler er i fare for at lukke. Det sker fordi, at der henover de kommende fem år vil være 800 færre elever om året i de odenseanske skoler, og derfor kan økonomien ikke hænge sammen, hvis kommunen bevarer alle nuværende skoler. Det mener et bredt flertal i byrådet.

- Skolelukninger bliver konsekvensen af, at elevtallet falder, siger børn- og ungerådmand Stina Willumsen (SF) til TV 2/FYN.

K og S bakker op

De Konservatives Mai Henriksen udelukker ikke, at skolelukninger kan blive en realitet.

- Jeg vil ikke afvise, at vi vil være med i en beslutning, hvor vi lukker skoler, men det bliver med udgangspunkt i fagligheden og ikke på baggrund i besparelser i kroner og øre, siger hun.

Socialdemokraterne er også parate til om muligt at sige farvel og tak til flere skoler, når elevtallet daler.
- Det vil være uansvarligt ikke også at kigge på at lukke skoler, for vi vil ikke have tomme skoler, siger Tim Andersen.

Den endelige politiske beslutning skal tages i slutningen af november efter en otte uger lang høringsperiode, og skolerne vil herefter lukke i sommeren 2011. 

Vi har mere om skolelukninger i vores udsendelser klokken 19.30 og 22.20