I det fynske folks tjeneste

Hver fjerde Odense-skole risikerer lukning

Hver tiende Odense-skole risikerer lukning.

Hver fjerde skole i Odense er lukningstruet. Det er konsekvensen af den plan, som kommunens embedsmænd lige nu arbejder med.

TV 2/Fyn erfarer, at der er store skoleomstruktureringer på vej i Odense. Kilder oplyser, at ti ud af 40 skoler er i fare for at lukke. Det sker fordi, at der henover de kommende fem år vil være 800 færre elever om året i de odenseanske skoler, og derfor kan økonomien ikke hænge sammen, hvis kommunen bevarer alle nuværende skoler. Det mener et bredt flertal i byrådet.

- Skolelukninger bliver konsekvensen af, at elevtallet falder, siger børn- og ungerådmand Stina Willumsen (SF) til TV 2/FYN.

K og S bakker op

De Konservatives Mai Henriksen udelukker ikke, at skolelukninger kan blive en realitet.

- Jeg vil ikke afvise, at vi vil være med i en beslutning, hvor vi lukker skoler, men det bliver med udgangspunkt i fagligheden og ikke på baggrund i besparelser i kroner og øre, siger hun.

Socialdemokraterne er også parate til om muligt at sige farvel og tak til flere skoler, når elevtallet daler.
- Det vil være uansvarligt ikke også at kigge på at lukke skoler, for vi vil ikke have tomme skoler, siger Tim Andersen.

Den endelige politiske beslutning skal tages i slutningen af november efter en otte uger lang høringsperiode, og skolerne vil herefter lukke i sommeren 2011. 

Vi har mere om skolelukninger i vores udsendelser klokken 19.30 og 22.20

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.