Hver tredje bliver ramt: Danmark knækker canceren

I den kommende uge går TV 2 og Kræftens Bekæmpelse igen sammen om at knække canceren. Knæk Cancer-kampagnens formål er at oplyse og samle penge ind til kampen mod kræft.

Det er en af de mest frygtede folkesygdomme herhjemme. Tallene skræmmer - og de lyver ikke.

Hver tredje dansker bliver ramt af kræft, og knap 267.500 danskere lever med en kræftdiagnose.

I uge 43 løber TV 2's årlige Knæk Cancer-uge af stablen, og det sker med visningen af kendte og nye programmer, der sætter fokus på oplysning om kræft og indsamling af penge til forskning, forebyggelse, behandling og patientstøtte.

Se her, hvordan du støtter Knæk Cancer.

DET GÅR KNÆK CANCER-PENGENE TIL

5.252 armstrækkere

Fyn tyvstartede årets Knæk Cancer-kampagne i sidste weekend med en helt særlig begivenhed, der involverede en uhyggelig mængde armstrækkere.

For de fleste er fødselsdag lig med boller, brunsviger og bløde pakker, men for 52-årige Henning Duvander stod den på armbøjninger - helt præcist 5.252 af slagsen.

Det var tredje år i træk, at Henning Duvander brugte sin fødselsdag på at lave armbøjninger. Han samler nemlig hvert år penge ind til et godt formål - Knæk Cancer og Kræftens Bekæmpelse. 

- Det er fedt at kunne få lov til at træne. Det er noget af det, jeg bedst kan lide. Og så samtidig samle ind til Kræftens Bekæmpelse, siger Henning Duvander til TV 2/Fyn.

Hennings specielle fødselsdagsfejringer startede for tre år siden, da han blev 50 år

- Så spurgte min kone, hvad jeg havde lyst til at lave på min 50-års-fødselsdag. Jeg måtte selv bestemme. Så ville jeg gerne tage 5.050 armbøjninger, fortæller Henning Duvander, der håber at kunne blive ved med sin specielle fødselsdagsfejring, til han bliver 80.

Henning Duvander samlede i alt mere end 32.000 kroner ind på dagen. Penge der går ubeskåret til det gode formål. 

Se med på TV 2/Fyn

TV 2/Fyn tager søndag aften for alvor hul på Knæk Cancer-ugen, når forsker Morten Kobæk-Larsen sammen med den fynske Knæk Cancer-organisator Philip Schjerbeck gæster studiet klokken 19.30.

Ugen kulminerer med det store indsamlingsshow ’Knæk Cancer Live’ lørdag den 28. oktober på TV 2 til fordel for Kræftens Bekæmpelse. 

FAKTA OM KRÆFT

Henning Duvander samler penge ind til Kræftens Bekæmpelse med armbøjninger.

Oversigt

    Oversigt