I det fynske folks tjeneste

Hvidkilde-allé under lup

Vejdirektoratet truer med at fælde de 200 år gamle træer.

Nu skal striden om Hvidkilde-træernes helbredstilstand afklares. Vejdirektoratet lader de næste tre uger hvert eneste træ i alléen analysere.

Vejdirektoratet iværksætter fra på mandag og tre uger frem nok en analyse - denne gang af hvert eneste træ i den 150-200 år gamle allé bestående af lindetræer og hestekastanjer.

Hvis diagnosen herefter lyder på rådne, livsfarlige træer, som truer trafiksikkerheden på strækningen ud for Hvidkilde Gods, vil der blive beskåret eller fældet øjeblikkeligt.
- Træerne tilhører Vejdirektoratet, og hvis de udgør en sikkerhedsrisiko, er vi jo nødt til at gribe ind, siger projektleder Kresten Lysholdt-Andersen fra Vejdirektoratet til Fyens Stiftstidende.

Blandt Vejdirektoratets mulige løsninger hører fældning af den karakteristiske allé, anlæggelse af en dobbeltsporet cykelsti og udplantning af nye rækker lindetræer.

En plan, som Hvidkilde-greven Christian Ahlefeldt-Laurvig-Lehn og ikke mindst Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet vender sig kraftigt imod.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.