Ishockey: Konkurs skaber usikker fremtid for Odense Bulldogs

Hvidovre Fighters er ude af isligaen som følge af klubbens konkurs. Det får betydning for de resterende ni hold, herunder Odense Bulldogs, der nu igen indtager sidstepladsen.

Søndag spillede Odense Bulldogs en vigtig kamp mod Hvidovre Fighters. Inden kampen lå Odense Bulldogs på den farlige tiende og sidsteplads, der betyder, at man er færdig med sæsonen efter grundspillet, der slutter til februar, men nummer ni og nummer otte ville få lov til at spille om den sidste kvartfinaleplads.

Odense Bulldogs vandt kampen og byttede plads med Hvidovre på niendepladsen, men tirsdag kom det frem, at Hvidovre Fighters er gået konkurs og derfor ikke længere er en del af Metalligaen.

Det får konsekvenser for pointene i tabellen. Nogle hold rykker frem og andre tilbage mens slutspilskamp mellem nummer otte og ni kan bortfalde.

Alle Hvidovres resultater fjernes, hvilket medfører ændringer i top og bund. Samtidig er det usikkert, om nummer otte og ni i slutningen af sæsonen skal ud i en duel om den sidste kvartfinaleplads, den såkaldte play-in.

Det fortæller direktør i Danmarks Ishockey Union (DIU), Ulrik Larsen.

- Det er aldrig positivt, når sådan noget sker. Det er klart for alle, at det er rigtig ærgerligt, siger Ulrik Larsen.

- Vi må tage Hvidovres konkurs til efterretning og fortsætter sæsonen med ni hold. Hvidovre pilles ud af turneringen som om, at de aldrig har været med. Alle deres point bliver annulleret.

- Det giver nogle forskydninger i tabellen, og nogle hold mister point, mens andre vinder på det, siger han.

Blandt andet svinder førerholdet Rungsted Seier Capitals forspring til Sønderjyske på andenpladsen ind fra 11 til 6 point.

I bunden mister Rødovre Mighty Bulls otte point og bliver overhalet af Esbjerg Energy, der overtager syvendepladsen.

Usikkerhed om den sidste kvartfinaleplads

I grundspillet kvalificerer de bedste syv hold sig til kvartfinalerne, mens nummer otte og ni skal kæmpe om den sidste plads. Hvidovres konkurs betyder, at det er usikkert, hvad der skal ske.

- Nu sætter ligaforeningen sig sammen og finder ud af, hvordan det skal foregå. Om nummer ni og otte skal spille om det, eller om vi går direkte til kvartfinalerne, siger Ulrik Larsen.

De senere år har flere af landets bedste ishockeyklubber haft problemer med økonomien, men der er blevet strammet op på licenskravene.

Stramningerne betyder, at konkursen også får konsekvenser for Hvidovre fremadrettet.

- Det bliver rigtig svært for Hvidovre at komme tilbage - og det samme gælder andre klubber for den sags skyld. Nye hold kan ikke bruge vores regler om goodwill. De skal stille med en kontant egenkapital, siger Ulrik Larsen.

Hvidovres konkurs, der skyldes problemer med at inddrive penge fra en sponsor, kan måske føre til flere stramninger.

- Ligaforeningen skal nu sludre om, hvad der skal ske, hvordan vi kommer videre, og om det skal have konsekvenser for fremtiden, siger ishockeydirektøren.

 

Oversigt

    Oversigt