Stem her: Hvor findes Fyns bedste pølsevogn på hjul?

Den klassiske pølsevogn med hjul er blevet et sjældnere syn på Fyn. Derfor vil TV 2/Fyn hylde den gammeldags skinkekutter ved at finde Fyns bedste. Du kan stemme på din favorit her i artiklen.

Café Fodkold. Svineknallert. Skinkekutter. 

Pølsevognen går under mange navne og har været at finde på Fyn i over 90 år. Men gennem de seneste årtier er der er blevet markant færre pølsevogne på hjul i de fynske gader. I dag er der på Fyn kun otte af de rullende vogne tilbage som fast inventar i gadebilledet.

Opdatering
Clock03. dec 2018, kl. 12:00
Afstemningen er nu slut. TV 2/Fyn har efter afstemningens påbegyndelse modtaget henvendelser omkring andre salgssteder på Fyn. Artiklens oplysninger om klassiske pølsevogne på Fyn kommer fra Tulip, Langelænder og Danmarks Pølsehandlerforening, og afstemningen tager udgangspunkt i oplysningerne fra disse kilder.
Clock21. dec 2018, kl. 12:00
Tidligere stod der i artiklen, at der var syv klassiske pølsevogne på Fyn. Det tal er nu rettet til otte, da pølsevognen Foderbrættet i Odense ikke var medtaget i det antal vogne, der blev oplyst fra Tulip, Langelænder og Danmarks Pølsehandlerforening.

 

Der er andre forskellige steder, hvor man kan få hotdogs - for eksempel grillbarer, fastbyggede pølseboder og tankstationer. Men pølsevognen med hjul er ved at være et sjældent syn.

Tilbage i 1970'erne var der på landsplan omkring 800 pølsevogne. I dag er der kun omkring 100 tilbage i gaderne landet over.

Kun otte tilbage

På Fyn er der i dag samlet kun otte pølsevogne, der ruller ud til deres faste plads om morgenen og hjem om aftenen. Det oplyser Tulip og Danmarks Pølsehandlerforening. Derfor vil TV 2/Fyn hylde den klassiske, rullende pølsevogn ved at finde Fyns bedste af slagsen - og du kan være med ved at stemme på din favorit.

Når afstemningen er slut, tester TV 2/Fyn sammen med en hotdogelsker de pølsevogne, som er mest populære blandt fynboerne. 

Opdatering: Afstemningen er nu slut. Resultatet kan du se nedenfor.

Her ser du resultatet af afstemningen. Via Apester
Her ser du resultatet af afstemningen. Via Apester

Nedenfor kan du se, hvor på Fyn de otte pølsevogne er placeret:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt