I det fynske folks tjeneste

Hvor kommer pengene fra, MTO?

MTO-gruppen hedder den gruppe modstandere af lukningen af Thomas B. Thriges Gade, der har indrykket store og dyre annoncer i aviser mod en lukning af den omstridte gade. Men den vil ikke fortælle, hvem der betaler for annoncerne.

02:06

MTO-gruppen har penge nok til at indrykke store annoncer mod lukningen af Thomas B. Thriges Gade, men den vil ikke fortælle, hvor pengene til annoncerne kommer fra.

1 af 2

MTO-gruppen har penge nok til at indrykke store annoncer i aviserne. Blandt andet et fire siders annoncetillæg, der i sidste uge blev bragt i Ugeavisen. Tillægget er støttet af private sponsorer.

- De er så indbetalt på en konto, og de går igennem et reklamebureau, og vi ved ikke, hvem det er, siger Kurt Kjerrumgaard, bestyrelsesmedlem i MTO-gruppen.

Så I har modtaget måske 100.000 kroner, men I ved ikke, hvem det er I har fået pengene fra?

- Nej, så store beløb er vi ikke oppe i, for vi har så også været heldige at vi også kunne få lidt rabatter her og der, fortæller Kurt Kjerrumgaard.

Gruppen indrømmer, at der ikke er medlemmer nok til at finansiere de store annoncer, men den vil ikke fortælle, hvem pengene kommer fra.

- Når man fører sådan en velorganiseret kampagne, så har man egentlig pligt til at fortælle borgerne, hvor pengene kommer fra. Det andet lugter af noget hemmelighedskræmmeri, mener byrådsmedlem Anders W. Berthelsen (S).

Har sat dagsordnen

Gruppen påstår, at pengene kommer fra mange forskellige bidragsydere på grund af den brede folkelige opbakning.

Men gruppen tæller kun omkring 150 medlemer, hvilket ikke er meget mere end Odense Frimærkeklub.

MTO-gruppen har til gengæld formået at sætte en dagsorden. Masser af omtale og masser af læserbreve, som støtter gruppen.

- Det virker som om det er de samme, der skriver læserbreve hele tiden. Og det er da fint, at borgerne blander sig, men jeg synes også, at nu har vi hørt dem, siger Anders W. Berthelsen.