Debatmøde i Odense: Hvor mange børn skal der være per voksen i vuggestuer og børnehaver?

Skal Folketinget fastsætte, hvor mange voksne der skal være per barn i vuggestuer og børnehaver? Tag debatten med nogle af de fynske folketingskandidater, når TV 2/Fyn inviterer til debatmøde på Tietgen Handelsgymnasium i Odense.

Hvor er der en voksen?

Sådan lød spørgsmålet i begyndelsen af april, da forældre demonstrerede for minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver. 

Forældrebevægelsen gik på gaden i hele landet, og flere tusinde forældre og børn med bannere og balloner krævede mere omsorg, bedre vilkår og flere voksne i daginstitutionerne. 

Opdatering
Clock14. maj 2019, kl. 15:26
Vi har ændret overskriften, da den ikke var retvisende.

Krav, som mange pædagoger bakker op om. Blandt andre Louise Jessen og Mette Gylling Dørup, der begge arbejder som pædagoger i Nyborg Kommune. 

quote Jeg synes, børnene har ret til omsorg og nærvær hele dagen og ikke kun i få timer om dagen, som det er nu

Louise Jessen, pædagog

- Jeg synes, det er vigtigt, at der kommer en bedre normering i vores daginstitutioner. Jeg synes, børnene har ret til omsorg og nærvær hele dagen og ikke kun i få timer om dagen, som det er nu, siger Louise Jessen, der er pædagog i en vuggestue. 

Ønsker, som også Mette Gylling Dørup, der arbejder som pædagog i en specialgruppe, har. 

- Der skal være mulighed for, at man kan trøste et barn, der er ked af det, samtidig med at der også er et barn, der har lort i bleen og skal skiftes, siger Mette Gylling Dørup.

De to pædagoger er enige om, at mangler hænder.

- Der er simpelthen ikke ansat pædagoger nok til hverken at varetage den pædagogiske opgave eller alle de andre opgaver, der følger med, siger Mette Gylling Dørup.

Skal Folketinget fastsætte minimumsnormeringer?

Men hvordan bliver udfordringerne løst? Skal Folketinget bestemme, hvor mange pædagoger der skal være per barn i vuggestuer og børnehaver? Eller skal løsningen findes et helt andet sted?

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er noget af det, som en række fynske folketingskandidater skal debattere, når TV 2/Fyn inviterer til debatmøde på Tietgen Handelsgymnasium i Odense. Du er velkommen til at deltage i debatten.

Deltag i debatten

TV 2/Fyns direktør, Esben Seerup, forklarer, hvorfor debatmøderne er så vigtige. 

 

Oversigt

    Oversigt