Hyldest til pistolmand

En nyoprettet Facebook-gruppe hylder palæstinenseren Wissam Freijeh, som nytårsaftensdag 2008 skød og sårede to israelere i Rosengårdcentret i Odense.

På Facebook-gruppen beskrives Freijeh, der i januar blev idømt 10 års fængsel for drabsforsøg, blandt andet som en "modig mand", "en rigtig mand", "en mand med nosser" og én, "man ser op til", skriver Fyens Stiftstidende.

Facebook-gruppen blev oprettet den 22. marts og har indtil videre over 200 medlemmer.

En stor del er fra det palæstinensiske miljø i Vollsmose, hvor Wissam Freijeh selv er fra, skriver Fyens Stiftstidende.

Israelsk bekymring

Facebook-fangruppen bekymrer den israelske vice-ambassadør Dan
Oryan.

Han sidestiller skuddramaet i Rosengårdcentret og kommentarerne på Facebook-gruppen med terror.

- Enhver offentlig tilkendegivelse, retfærdiggørelse eller sympati for terrorhandlinger er ikke bare forkastelige, men også dybt problematiske, siger Dan Oryan.

Han opfordrer danske myndigheder til at tage juridisk aktion og mener, at ytringsfriheden bør stoppe, når den opfordrer til terror.

Personen ikke hans handlinger

Det socialdemokratiske byrådsmedlem i Odense, Mohammed Mansour - selv palæstinenser af afstamning - mener, at Facebook-gruppen blot viser sympati for Wissam Freijeh som person. Ikke for hans handlinger.

Han bakkes op af repræsentanten for det palæstinensiske selvstyre i Danmark, Amro Alhourani.

- Det er ingen hemmelighed, at vi er imod vold - uanset nationalitet eller religion, siger Amro Alhourani.

Reaktion i Folketinget

Facebook-sagen kan nu havne i Folketingets Retsudvalg.

- Det er meget ubehagelig læsning, når man omtaler en koldblodig forbryder, på en måde, som animerer andre, siger Peter Skaarup, MF'er for Dansk Folkeparti og formand for retsudvalget.

Det afvises af den socialdemokratiske retsordfører, Karen Hækkerup. - Jeg tager kraftigt afstand fra gruppen, men man kan altså ikke gardere sig mod idioter, siger hun.

Oversigt

    Oversigt