I Espe spiste ensomme sammen

Omkring 350.000 mennesker i Danmark føler sig ensomme. Det vil Danmark Spiser Sammen gøre noget ved. Mandag aften gjorde de noget ved det i Espe.

Middag med to retter, kaffe og - måske ikke mindst - underholdning med Espe Spillemænd.

Det var mandag aften menuen, da Espe Forsamlingshus på Lydinge Møllevej i Espe slog dørene op til et veldækket bord.

Arrangementet var en del af Folkebevægelsen Mod Ensomheds landsdækkende arrangement, Danmark Spiser Sammen, og det var nærmest som juleaften.

I Espe blev der serveret svinekam med hvide-, brune- og franske kartofler med tilhørende brun sovs. Hertil var der mulighed for enten rød- eller hvidvin. Der kunne også vælges øl eller vand.

Efterfølgende fik de 35 gæster islagkage pyntet med friske klementiner og tilhørende kaffe.

Børn og unge kan også være ensomme

- Ensomme er der utroligt mange af rundt omkring. Og det er ikke kun ældre. Det er lige så vel unge mennesker som børn, siger en af arrangørerne, Karen Margrethe Jørgensen.

Men det er ikke altid nemt at få de ensomme ud at møde andre.

- Vi opfordrer meget til, når vi inviterer, at de skal tage naboen med. Vi har denne gang henvendt os meget til enlige og dem, der sidder alene hjemme og spiser. Men det er helt fint, at der kommer ægtepar - hvis bare de tager nogle naboer med, som ikke kommer ud så tit.

- På den måde prøver vi at få flere med, siger Karen Margrethe Jørgensen.

41 steder på Fyn og øerne

Over hele landet spises der sammen i uge 17. På Fyn og øerne er der 41 arrangementer fra Langelands Højskole i Snøde, til Assens Bowlingcenter, hvor "Mænd 65+ spiser sammen" skal hygge sig og til Munkebo, hvor Kerteminde Kommunes madservice leverer buffet og dessert, mens Paletten byder på udsigt over Kerteminde Fjord.

Alene i Odense er der i løbet af ugen 20 arrangementer - se en oversigt her

Fællesspisningerne arrangeres af Folkebevægelsen mod ensomhed, 70 foreninger og Nordea Fonden. Målet er at få mennesker til at mødes og sammen bekæmpe ensomheden.

Folkebevægelsen mod Ensomhed arrangerer fællesspisninger for ensomme over hele landet. Vi er med direkte fra Espe Forsamlingshus.

 

Oversigt

    Oversigt