I Fionia Bank er bopæl ikke et kriterium

Mens Roskilde Bank vil have lokale bestyrelsesmedlemmer, så har andre store lokalbanker som fynske Fionia Bank ikke lignende geografiske krav.

I modsætning til Roskilde Bank mener andre store lokalbanker ikke, at der kun findes kompetente bestyrelsesmedlemmer i lokalområdet. Hos fynske Fionia Bank, der er på størrelse med den kriseramt bank fra Roskilde, spiller geografien ingen rolle.

- Hos os er bopæl ikke et kriterium for valget af vores bestyrelsesmedlemmer. Vores næstformand er for eksempel flyttet fra Odense til Århus, og det vil da være fjollet at sige, at han så ikke længere kunne være med i bestyrelsen, siger Finn B. Sørensen, administrerende direktør i Fionia Bank.

Han fortæller, at bestyrelsesmedlemmerne er valgt ud fra, at deres kompetencer bredt dækker bankens forretningsområder.

- Og der vil man kunne se, at de er geografisk spredt, siger Finn B. Sørensen og henviser blandt andet til, at der sidder en direktør fra Vejle i bestyrelsen.

Ritzau har også kigget i vedtægterne for to andre store lokalbanker, Sparbank Vest fra Skive og Vestjysk Bank med hovedsæde i Lemvig. Og ligesom på Fyn har man heller ikke her skrevet ind i vedtægterne, at bestyrelsesmedlemmerne skal findes i bankernes lokalområder.

Oversigt

    Oversigt