I har talt: villighed til pendling, men...

Vi har spurgt de fynske borgere, om de er villige til at pendle til et job uden for Fyn. Villigheden er høj, men den kan blive højere.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Debatten om pendling har tirsdag kørt på vores Facebook-side, efter at Odense Kommunes nye jobcenterchef Kristoffer Nothlev har været ude og sige, at de ledige i Odense godt kan pendle lidt mere. Odense Kommune har Danmarks tredjehøjeste ledighed, og samtidig viser undersøgelser, at hver tredje virksomhed her i regionen i øjeblikket har problemer med at rekruttere den fornødne arbejdskraft. Er mere og længere pendling svaret? Vi har spurgt, om fynboerne er villige til at pendle til et job uden for Fyn. Mange pendler allerede, flere er villige til det. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Men der bliver altså både efterspurgt billigere bro, mere stabil offentlig transport og ikke mindst mere fleksible daginstitutioner, før pendlerlivet kan blive en realitet. 

- Jeg pendler fra Odense til København, men daginstitutionernes åbningstider skal være mere fleksible, hvis flere skal gøre det, skriver Sabine Pernille Idél. 

Det bakker Marie Mille Mammiez op: 

- Jeg tror da, at alle mennesker er villig til hvad som helst for at få et godt betalt job. Men for at det skulle kunne lade sig gøre, skal resten af samfundet jo også lige været skruet sammen til, at det kan lade sig gøre. Har man børn og skal pendle tre til fire timer, så kan man jo ikke aflevere dem nogle stede. Jobchefen her har jo nok en kone, som tager sig af det problem. Men sådan ser virkeligheden ikke ud for mange af os. I øvrigt er der ikke meget ved, hvis hele lønnen for nogen skal bruges på pendling. 

Men for flere er Fyns grænser ikke det afgørende. Toan Nguyen skriver blandt andet, at han har pendlet til Jylland de sidste fire år, og Malene Knudsen har længe pendlet til København: 

- Jeg har pendler fra Odense til København de sidste fem år. Hvis blot man har et job, der er værd at pendle for, så gør jeg det gerne. Til tider kunne jeg godt ønske mig, at DSB/Banedanmark var lidt mere stabile. 

Fynboerne har aldrig pendlet længere, end de gør nu. I gennemsnit pendler vi 22,2 kilometer hver vej til arbejde sammenlignet med 2006, hvor vi pendlede 18,3 kilometer. Det er to kilometer længere end landsgennemsnittet. 

Oversigt

    Oversigt