Ib Dalsfledt giver debattørerne en opsang

Ib Dalsfledt, medstifter af Dansk Folkeparti, blander sig nu i debatten om asylcentret på Strandvænget i Nyborg med en regulær opsang.

Den tidligere formand for social- og psykiatriudvalget i det gamle Fyns Amt, den snart 83-årige DF'er Ib Dalsfledt, havde egentlig besluttet, at det var slut med at blande sig.

Men så stod han på sidelinjen og overhørte debatten om det mulige asylcenter på Strandvænget i Nyborg, og det gjorde den tidligere politiker så indigneret, at han blev nødt til at åbne munden - og det med en regulær opsang.

- Jeg kan ikke lade være, når noget er skide uretfærdigt, siger Ib Dalsfledt.

Så nu har han meldt sig ind i debatten - og i Venligboerne i Nyborg.

- Og så farer jeg op af lænestolen, og så ser jeg, at der er nogle rare og venlige mennesker i Nyborg, og nu er jeg medlem, og hvorfor? Fordi jeg vil støtte, siger Ib Dalsfledt, der mener at Strandvænget er ideelt som asylcenter. 

Ikke just en melding, der normalt kommer fra et tidligere medlem af Dansk Folkeparti og Fremskridtspartiet. Og det ved han godt.

- Jeg elsker da også at provokere.

Hans opsang handler dog ikke om udlændingepolitik eller tidligere partifæller. Det handler om at opføre sig ordentligt, når man debatterer. 

- Hvis ikke jeg kan sige noget pænt om folk, så holder jeg min kæft!

Ib Dalsfledt er godt klar over, at den kontante udmelding ikke behager alle - og han er helt indforstået med, at det kan koste venskaber.

- Jeg ved også godt, at der sikkert er nogen, der i morgen siger'hvad bilder han sig ind?' og 'han skal da holde sin kæft, han er jo pensionist', men engang imellem, så farer jeg altså op, siger Ib Dalsfledt.

 

 

Oversigt

    Oversigt