IC3-tog afsporet ved Tommerup med 160 km/t.

Toggangen over Fyn vil være afbrudt resten af lørdagen, efter at et IC3 tog med 160 km. i timen i morges kørte af sporet ved Tommerup Station. Ifølge DSB er ingen af de 75 passagerer kommet til skade ved afsporingen, der skete kl. 7.35. Intercitytoget 108 var på vej mod København.

-

Toggangen over Fyn vil være afbrudt resten af lørdagen, efter at et IC3 tog med 160 km. i timen i morges kørte af sporet ved Tommerup Station.

Ifølge DSB er ingen af de 75 passagerer kommet til skade ved afsporingen, der skete kl. 7.35. Intercitytoget 108 var på vej mod København, da afsporingen skete på Tommerup station. Ifølge vagthavende hos Odense politi er det bagerste vogn i togstammen, der er afsporet.

- Toget var på vej ind på Tommerup station da bagerste boogie eller flere afsporer. Afsporingen er formentlig sket ved et sporskifte, og noget tyder på, at vi har været meget heldige, siger vagthavende Kim Nowak.

Togafsporingen udløste en mindre katastrofealarm.  Der blev rekvireret ambulancer fra Odense og slukningskøretøjer fra Glamsbjerg. Derudover blev de to vestfynske lægeambulancer sendt til stedet.

Indsatsleder Niels Rasmussen, Falck i Odense, fortæller til TV2 Fyn, at der ikke var tegn på panik, da passagerne forlod toget og ført til den nærliggende stationsbygning. Her blev de senere ført videre til Fredericia med busser.


Togtrafikken over Fyn er berørt hele lørdagen på grund af afsporingen.

Kort efter uheldet var Banestyrelsen på stedet med en hjælpevogn, der skal i gang med at reparere sporet. De skal bl.a. rejse en ny køreledningsmast i stedet for den, som det afsporede tog har væltede.      

IC3 er et dieseltog med fire motorer og tre vogne i hvert sæt. DSB har fået leveret 92 togsæt fra 1989 til 1996. Der er 144 siddepladser i de 58 meter lange tog, som maksimalt kan køre 180 km/t. Et togsæt vejer 97 ton.

Oversigt

    Oversigt