IC4-tog fyldt med passagerer kunne ikke bremse

Et IC4-tog kunne ikke bremse og kørte forbi et rødt signal på Fyn. Havarikommissionen undersøger sagen.

De har været meget udskældte. Men det har som regel været for ikke at kunne køre ordentligt.

Men mandag havde et af de nye IC4-toge det modsatte problem. Det kunne ikke holde op med at køre. Toget med passagerer havde så store problemer med at bremse, at Havarikommissionen nu undersøger det.

Det bekræfter DSB og Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane over for politiken.dk. Togtypen fortsætter dog med at køre, mens undersøgelsen foregår.

Godstog var i vejen

Ifølge politiken.dk's oplysninger var toget på vej fra København til Aarhus. På Østfyn var der et rødt signal, som viser, at toget skulle stoppe, fordi der længere fremme holdt et godstog.

Lokomotivføreren havde imidlertid så store problemer med at bremse, at toget passerer det røde signal, men dog når at stoppe, inden det rammer godstoget.

Konstitueret direktør i DSB Vedligehold, Frank Olesen, fortæller, at af signalforbikørsler har selskabet nogle stykker om året:

- Men den her ser ud på en måde, så vi kigger ekstra på den. Det skal undersøges i dybden, siger han til politiken.dk.

Foreløbig ved man, at skinnerne på strækningen var glatte på grund af løvfald. Togets passagerer kom efterfølgende over i et andet tog.

Sammen med DSB undersøgte Havarikommissionen tirsdag hændelsen, og det fortsætter onsdag, efter at toget er blevet trukket til IC4-værkstedet i Aarhus.

De øvrige IC4-tog bliver dog ikke taget ud af drift.

- Der er ikke noget, der tyder på, at det er en generel fejl. Sikkerheden er vor højeste prioritet, siger Frank Olesen til politiken.dk

De stærkt forsinkede IC4-tog er i forvejen ramt af flere tekniske problemer. Især sammenkoblingen mellem togene halter.

Oversigt

    Oversigt