Idømt fængsel for ætsende drinks

En 21-årig mand er fredag idømt et års fængsel for at have hældt ætsende kemikalie i drikkevarer på Bubbas Bar i Middelfart. Den dømte ankede dommen.

Den 21-årig mand fra Fredericia blev ved Retten i Odense idømt fængsel i et år for at have hældt ætsende kemikalie i drikkevarer, der gav alvorlige skader på fem unge.

Den dømte ankede dommen, skriver Fyns Anklagere på Twitter

Sagen begyndte i juni sidste år, da Fødevarestyrelsen kunne fortælle Fyns Politi, at de havde modtaget en anmeldelse fra en gæst, der havde oplevet skader i hals og svælg efter at have drukket på Bubbas.

Efterfølgende blev yderligere to personer, der havde været gæster på Bubbas samme nat, indlagt på OUH med ætsninger i hals og svælg.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I anklageskriftet var der anført fem personer, der alle har drukket den ætsende væske med skade til følge.

Tilført efter flaskerne blev åbnet

Efterforskerne fra Fødevarestyrelsens rejsehold og Fyns Politi undersøgte efter anmeldelsen blandt andet 20 uåbnede flasker, der blev hentet på Bubbas.

- Den første mistanke gik på, at det var drikkevarernes beskaffenhed, der gav skaderne. Men vi kunne ret hurtigt udelukke, at det skulle stamme fra producenten, sagde Maria Fanø-Fredeløkke, der er anklager ved Fyns Politi og sidder med Bubbas-sagen, inden sagen begyndte. 

Efterforskningen har siden da fokuseret på, hvad skaderne så kunne skyldes.

Muligvis industriel maskinopvask

Den 21-årige mand er ifølge anklageskriftet sigtet for fire forskellige forhold, der alle foregik natten til den 26. juni 2016 mellem klokken 00.30 og 05.00 på Bubbas Sportsbar.

Ifølge anklager Maria Fanø-Fredeløkke var doceringen af det kemiske stof, der ifølge anklageskriftet muligvis er industriel maskinopvaskemiddel, var så høj, at havde en gæst drukket hele flasken, kunne det havde medført livsfare.

Betegnelsen 'muligvis industriel maskinopvaskemiddel' har ifølge anklageren bund i undersøgelser og tekniske beviser fra Beredskabsstyrelsen.

Bubbas lukket

Efter flere dårlige sager om overtrædelse af restaurationsloven, beskyldninger om salg af lattergas til mindreårige, naboklager om støj og altså hele sagen om ætsninger, besluttede indehaveren af Bubbas, Mike Juhl Jensen, i august i år at lukke den ellers populære bar med øjeblikkelig virkning.

Det gjorde han blandt andet også, fordi Bevillingsnævnet i juni trak den udvidede åbningstid til klokken 05 i weekender tilbage. 

Afgørelsen indebar, at Bubbas ikke måtte udskænke stærke drikke efter klokken 02 og skulle lukke klokken 03.

Ifølge Mike Juhl Jensen betød den inddragede natbevilling et tab i omsætning på op til 80 procent hver weekend.

 

 

Oversigt

    Oversigt