I det fynske folks tjeneste

Idrætsforeninger lette hackermål

Hackere forsøgte at skaffe sig billetter til Svendborg Rabbits kampe

Hackere forsøgte at booke billetter på Svendborg Rabbits hjemmeside.

Flere idrætsforeningers hjemmesider bliver angrebet af hackere. Klubberne er lette mål, siger en ekspert, der opfordrer til mere fokus på sikkerheden.

Tennisspillerne har forgæves forsøgt at booke baner i HIK i Hellerup, mens basketballfans ikke kunne få kampbilletter i mandags igennem Svendborg Rabbits' hjemmeside. De to klubber er blot nogle af de seneste eksempler på en række aktuelle hackerangreb, hvor hjemmesiderne enten bliver slettet eller erstattet af propagandamateriale. Og specielt idrætsklubber er lette mål, siger en ekspert i hackerangreb.

- De har ofte ikke fokus på sikkerheden, men derimod på at få deres kreative medlemmer til at skrive på hjemmesiden. Idéen er ikke, at de skal køre på et system, der kan betjene Fort Knox i USA, men at det skal være nemt at bruge. Og det gør hjemmesiderne sårbare, siger Kai Birger Nielsen, systemadministrator og datalog på Aarhus Universitet.

Han påpeger samtidig, at klubbernes ofte stramme økonomi betyder, at de vælger billige løsninger til hjemmesiderne, og at det ofte er frivillige, og ikke fastansatte it-eksperter, der passer hjemmesiderne.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.