I det fynske folks tjeneste

Igen brand i Kværndrup

Branden på Fallevej ved Kværndrup er den syvende på to måneder.

Søndag morgen var der igen ild i et hus tæt ved Kværndrup, der har været plaget af brande på det seneste. Politiet kan ikke udelukke, at branden er påsat.

Det er syvende gang indenfor to måneder, at brandvæsnet har måttet rykke ud til brand omkring den lille midtfynske by Kværndrup.

Sidste weekend var der brand i en ubeboet gård på Gl. Nyborgvej i Trunderup, og søndag morgen var der ild i et ubeboet hus på Fallevej omkring en kilometer væk.

- Vi kommer ud til en trelænget gård, hvor der er ild i stuehuset. Det er et bindingsværkshus, og da vi kommer, er det allerede så overtændt, at ilden er brudt igennem tagkonstruktionen, fortæller indsatsleder Henning Kristensen, fra Faaborg-Midtfyn Brandvæsen.

Påsatte brande

Den ene ende af stuehuset er stærkt medtaget af branden

På kort tid er brande brudt ud i huse seks gange, og der har været en enkelt bilbrand i samme område.

Henning Kristensen har været ude til tre af brandene, og han mener ikke, det kan være en tilfældighed med de mange brande på kort tid.

Det er da påfaldende, at der er så mange brande i det samme område, og jeg har svært ved at tro at det er tilfældigt, men det er selvfølgelig politiet, der efterforsker, siger Henning Kristensen.

Politimand opdagede branden

Både politi og brandvæsen hælder til, at branden er påsat.

Det var en betjent fra Fyns Politi, der var på vej hjem fra natytevagt, der ringede 112 og anmeldte branden.

- Vi kører selvfølgelig derud og kan konstatere, at der er ild i et ubeboet hus. Huset er mere eller mindre udbrændt, og vi kan ikke udelukke, at branden er påsat. Vi efterforsker selvfølgelig sagen, siger vagtchef Jesper Pedersen, Fyns Politi.

Der er ikke nogen brandtekniske undersøgelser fra søndagens brand på Fallevej, og søndag formiddag var brandvæsnet stadig i gang med at efterslukke stuehuset.

Indsatslederen har heller ikke umiddelbart kunnet konstatere, hvor branden i det ubeboede hus, der er delt op i to lejligheder, er begyndt.

- Vi har ikke kunnet se, om den er påsat, for i den lejlighed hvor branden begyndte, var der så overtændt at alt er brændt ned. Så det bliver politiets teknikere, der skal se på det, siger Henning Kristensen.

Ved du noget? Så send os et tip