I det fynske folks tjeneste

Igen overskud hos fynsk L'easy-milliardær

Efter et rekordtab sidste år på en halv milliard, er Niels Thorborg igen begyndt at tjene penge. Koncernen 3c Groups fik et overskud på 4,4 millioner kroner sidste år.

Det var den krakkede Gudme Raaschou Bank, som kostede Niels Thorborg et tab på næsten 500 mio. kr. i 2008. Men i 2009 blev skuden igen vendt. Koncernens omsætning blev på 1,2 milliarder kroner og overskuddet på 4,4 millioner kroner.

- I 2008 oplevede vi for første gang et kedeligt skridt i den forkerte retning, men vi lovede dengang, at det kun var ét skridt. Det løfte har vi levet op til, siger Niels Thorborg til Børsen.

Udlejningsfirmaet L?easy, der er den største aktivitet i 3c Groups, fik i 2009 et overskud på 25 millioner kroner, hvilket er en fjerdedel af resultatet året før. Omsætningen faldt med 23 procent til 880 millioner kroner.

- Nogen tror, at en virksomhed som vores tjener mange penge, når markedet går ned og folk skal spare, men erfaringen har altid vist, at vi følger markedet. Vores markedsandel er uændret, siger Niels Thorborg til avisen.

Udover L?easy, der også har afdelinger i Norge og Sverige, omfatter 3c Groups også en andel i internetfirmaet Wupti.com og syv skibe i rederiet Erria.