Igen: Tre flygtede fra afdeling for psykisk syge kriminelle

Tre patienter stak torsdag i sidste uge af fra retspsykiatrisk afdeling i Middelfart. Det er ikke første gang, at afdelingen har svært ved at holde på patienterne.

Blandt de i alt 70 indlagte på Retspsykiatrisk afdeling i Middelfart er der psykisk syge kriminelle samt personer, der er undervejs i et forløb, hvor de skal mentalundersøges.

Alligevel har afdelingen problemer med at holde patienterne inden for matriklens grænser.

Således var der torsdag i sidste uge tre patienter fra afdelingen, der lykkedes med at flygte. Det skriver BT.

quote Der har efter min bedste overbevisning ikke været nogen borgere, der har været i fare 

Anders Meinert Pedersen

Det bekræfter lægefaglig direktør i psykiatrien i Region Syddanmark, Anders Meinert Pedersen, over for BT.

Direktøren fortæller let kryptisk, at de tre indlagte fandt en metode at undslippe murene på.

- De har udnyttet en uerkendt svaghed i bygningskonstruktionen, siger Anders Meinert Pedersen til BT uden at ville give yderligere dataljer om, hvordan patienterne stak af fra afdelingen.

Hundepatruljer snuste forgæves

Fyns Politi sendte torsdag aften patruljer samt en hundepatrulje ud for at lede efter de tre undslupne patienter.

Dog uden held.

Lægefaglig direktør Anders Meinert Pedersen vil over for BT ikke uddybe, hvilken patientkategori de tre flygtede patienter tilhører. Men han understreger over for avisen, at ingen personer har været i fare, mens patienterne var på fri fod. 

De tre patienter vendte søndag selv tilbage til den retspsykiatriske afdeling, da det ifølge politiet var gået op for dem, at de var blevet efterlyst.

- Der har efter min bedste overbevisning ikke været nogen borgere, der har været i fare, siger Anders Meinert Pedersen. 

Flere tidligere tilfælde

Det er langt fra første gang, at Retspsykiatrisk afdeling i Middelfart har svært ved at holde på patienterne.

I januar stak en 21-årig af fra afdelingen, da han sammen med et par plejere var udenfor hegnet. Her så han på et tidspunkt sit snit til at stikke af fra plejerne.

En patruljevogn fandt efterfølgende den 21-årige ved banegården i Middelfart, men den 21-årige var så genstridig, at betjentene måtte anvende peberspray mod ham for at få ham pacificeret i tilstrækkelig grad, så de kunne få ham med.

I foråret 2016 stak den samme anbragte person af to gange i løbet af kort tid. Den ene gang begik han et røveri, mens han den anden gang slog en ansat i maven for derefter at tage flugten.

- En retspsykiatrisk afdeling er ikke et fængsel. Det handler om, at vi skal sørge for, at patienterne bliver her og bliver behandlet. Det vigtigste er, at vi skaber et behandlingsmæssigt og pædagogisk miljø som fremmer, at man bliver så rask eller velfungerende som muligt. Men der vil altid være nogen, som kan gøre noget, forklarer Anders Meinert Pedersen til BT. 

Oversigt

    Oversigt