Ikke afgørelse om priser før Dong går på børsen

Konkurrencerådet mener, det Dong-ejede Elsam tog overpris for strøm. En klagesag kan tage et år. Elhandelsselskaber i spidsen for erstatningssag mod DongEnergy.

Der kan let gå omkring et år, før Konkurrenceankenævnet har afgjort en bebudet anke fra energiselskabet DongEnergy, der er utilfreds med Konkurrencerådets afgørelse om, at elproducenten Elsam har brudt konkurrenceloven og opkrævet urimeligt høje priser på elektricitet i Vestdanmark i 2005 og 2006.

Den normale sagsbehandlingstid i Konkurrenceankenævnet er mellem et halvt til et helt år, oplyser Susanne Winther-Nielsen, Konkurrenceankenævnets sekretariat, til Ritzau.

Det var de tre elhandelsselskaber OK, Scanenergi og Energi Danmark, der havde klaget over det nu DongEnergy-ejede Elsams priser. De forbereder sammen med flere end 1200 virksomheder og over 20 kommuner i Jylland og på Fyn en erstatningssag med et kæmpemæssigt erstatningskrav. Erstatningssagen har været på trapperne siden en afgørelse vedrørende elprisen i 2003 og 2004.

Administrerende direktør Jørgen Holm Westergaard, Energi Danmark, kalder sagen "den største konkurrence-og erstatningssag i danmarkshistorien". Han venter et erstatningskrav på over en milliard kroner.

Oversigt

    Oversigt