Ikke brud på tavshedspligt

Den fyrede ansatte fra bostedet Markusholm brød ikke sin tavshedspligt, da han udtalte sig kritisk om bostedet. Det vurderer ekspert i ytringsfrihed.

Retten til at tale frit er vejen til at afdække kritisable forhold, og institutionen får ikke noget ud af at politianmelde en tidligere ansat. Det mener ekspert i forvaltningsret, Oluf Jørgensen fra Danmarks Journalisthøjskole.

- Det afgørende er, at han ikke har udtalt sig om de enkelte klienter, men har udtalt sig om forholdene på institutionen, siger Oluf Jørgensen.

På trods af den juridiske vurdering går Markusholm imod. Bostedets forstander John Frederiksen siger til TV2/FYN:

- Det formand Niels Vissing Jacobsen og jeg har aftalt er, at vi skal tale med vores advokat, når der er faldet ro om sagen. Vi mener fortsat, at han (Henrik Holmer) har overtrådt den ansættelseskontrakt han havde med os.

- I mange tilfælde er det jo sådan, at det kun er ansatte og tidligere ansatte, der har det kendskab til forhold der gør at vi kan få noget at vide om det. Så hvis ikke ansatte eller tidligere ansatte tør sige fra, så hører vi ikke noget om mange kritisable forhold, og de kan få lov til at fortsætte, siger ekspert i forvaltningsret, Oluf Jørgensen.

Oversigt

    Oversigt