Minister om Fyns Politi: - Ikke godt nok

Justitsminister Nick Hækkerup (S) vil ikke flytte betjente fra andre kredse til Fyn, selvom der de senere år er afgivet betjente i den anden retning.

- Ikke godt nok. 

Sådan lyder det fra justitsminister Nick Hækkerup (S) som efter en uges tavshed tirsdag tog sig tid til at forholde sig til problemerne i Fyns Politi. 

I sidste uge kunne TV 2/Fyn afsløre, hvordan et internt referat fra et møde i Fyns Politi afslører massiv mangel på arbejdskraft til at løse politiopgaver.

På mødet har de forskellige afdelinger haft mulighed for at fortælle, hvordan situationen er i deres afdeling. Referatet er efterfølgende sendt ud til hundredvis af fynske betjente. 

Af referatet fremgår det blandt andet, at “personalesituationen i stort set alle afdelinger er voldsomt trængt”. Men også at der i en afdeling ligger sager fra gulv til loft, at der i økonomisk kriminaltet var mere end 2000 sager 1. maj, og at der ikke var personale nok til at analysere indbrud.

- Vi har et politi, som er presset, og den type historier, som I (TV 2/Fyn, red.) har fortalt, kan man også finde i andre dele af landet. Det er frustrerende, og ikke problem vi kan knipse væk. Det tager lang tid, siger justitsministeren til TV 2/Fyn.

Hækkerup erkender, at Fyns Politi er presset.

Hækkerup vil ikke flytte betjente tilbage til Fyn

TV 2/Fyn kunne også fortælle, at tal fra Rigspolitiet viser, hvordan Fyns Politi i de seneste 12 år har mistet hver tiende betjent. Antallet af tjenestepolitimænd er faldet fra 690 til 620. Alt imens andre kredse har fået tilført flere betjente. Men den fordeling er justitsministeren ikke klar til at ændre på. 

- Vi kan ikke løse problemet ved bare at flytte nogle betjente til Fyn, for der er rigeligt med folk på andre områder. Sådan er det desværre ikke, siger justitsministeren. 

Det bekymrer Assens' borgmester, Søren Steen Andersen (V), at Fyn ikke får betjentene tilbage, når hver tiende fynske betjent er væk. Han sidder sammen med de andre fynske borgmestre i kredsrådet for Fyns Politi.  

- Jeg ved godt, at politiet arbejder sammen på tværs af landsdele, og det skal de også gøre. Men det kan ikke nytte noget, at der er permanent udlån af betjente fra Fyn til andre landsdele. De skal hjem til Fyn igen, siger borgmesteren. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Overarbejde skal udbetales, og flere betjente skal uddannes

Nick Hækkerup fastholder, at der ikke er nogen hurtig løsning på problemerne. 

- På den korte bane afsætter vi 130 millioner, så betjentene kan få udbetalt noget af deres overarbejde. Næste år skal politiet ikke spare, og vi uddanner 150 betjente ekstra, så der bliver flere politifolk. Og så bliver den store opgave at få lavet en ny politiaftale, som sikrer, at både politiet og anklagemyndigheden kan løse deres opgaver, siger justitsministeren.

Efter de to valg til Folketinget og Europa Parlamentet havde de fynske betjente i alt 47.776 overarbejdsstimer. Assens' borgmester kan ikke se, hvordan Fyns Politi kan undgå at blive udfordret på den korte bane. 

- Inden de betjente kommer på gaden, skal de jo først uddannes. Og der er stadig en pukkel, som nogen vil vælge at afspadsere, og nogen vil vælge at få udbetalt. Og så er der også store årgange i politiet, som går på pension i de kommende år. Så opgaven er stor, og i mellemtiden lever vi så i et vakuum, slutter borgmesteren.  

Her er problemerne afdeling for afdeling

TV 2/Fyn fortalte i sidste uge om et internt referat fra et møde i Politiforbundets afdeling på Fyn 3. maj. 

Herunder kan du læse uddrag af referatet opdelt på hver enkelt afdeling. Klik på de enkelte felter for at læse, hvad der er blevet sagt på mødet.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Oversigt

    Oversigt