Imam fik 14 dages fængsel: Kaldte jøder for "børn af aber"

En imam er blevet idømt betinget fængsel for at kalde jøder for børn af aber og svin. Han anker nu dommen og kræver frifindelse.

Imam fra Odense får 14 dages betinget fængsel for at have forhånet jøder under en prædiken i september 2014 i moskeen på Ørbækvej i Odense.

Det skriver Ritzau. 

Dommen er faldet tirsdag ved Retten i Odense.

Imamen var tiltalt for, at han under en tale i september 2014 omtalte jøder blandt andet som "børn af aber og svin." Talen blev efterfølgende lagt på internettet.

quote Det er ligegyldigt, om han har fundet på sine ord selv, eller om han har læst dem i Koranen eller et andet sted

Maria Fanø-Fredløkke, anklager 

- Det er en skærpende omstændighed, at du har optrådt som leder. Som religiøs leder, lød det fra retsformand Birgitte Thorsen i forbindelse med domsafsigelsen.

 Under sagen afviste imamen at have udtalt sig om jøder generelt.

 Hans ringeagtsytringer var alene møntet på de israelere, der i 2014 deltog i angreb på de palæstinensiske områder i Gaza.

 - Min tale var udelukkende om den israelske hær. Selv de jøder, der er i Palæstina - børn og kvinder - dem vil vi ikke gøre noget. Vi vil kun bekrige dem, der flyver og bomber os fra luften, forklarede han.

 Derudover har imamen forsvaret sig med, at hans nedsættende betegnelser ikke var hans egne. De stammede fra Koranen og andre islamiske skrifter.

 - Det er ligegyldigt, om han har fundet på sine ord selv, eller om han har læst dem i Koranen eller et andet sted, argumenterede anklager Maria Fanø-Fredløkke i sin procedure.

Men den 58-årig imam vil ikke acceptere rettens dom, og han har på stedet anket afgørelsen til Østre Landsret. Kravet er frifindelse.

 

 

Oversigt

    Oversigt