I det fynske folks tjeneste

Imamer inviteret på højskolekursus

Nordfyns Folkehøjskole vil invitere danske imamer på kursus

Imamer skal lære at forstå det danske samfund. Det mener Nordfyns Folkehøjskole i Bogense, der nu kommer med et utraditionelt tilbud midt i krisen om Muhammed-tegningerne: De inviterer alle danske imamer på et højskolekursus.

Skal lære om dansk kultur

Forstanderen Mogens Godballe siger til TV2/FYN, at en række imamer vil blive tilbudt et éndages kursus på højskolen i Bogense til august. Her vil de blandt andet høre foredrag om den danske selvforståelse, den danske højskoletradition og om hvordan, stat og religion er adskilt i Danmark.

- Vi mener, at højskolen skal åbne sig over for de mange nye kulturer, der kommer til Danmark. Imamerne skal forstå, at de lever i et dansk demokrati, og de skal bedre kunne forstå baggrunden for vores kultur. For jeg synes, at der er for mange imamer, der ikke har sat sig ind i det danske samfund, siger forstanderen Mogens Godballe til TV2/FYN.

Imamer er interesserede

Forstanderen siger, at han allerede har talt med en række imamer, der er interesserede i kurset, og som mener, at højskolen bør gå videre med idéen.

Det er dog ikke alle imamer, som kurset retter sig imod. Den kendte, københavnske imam Abu Laban er ganske vist velkommen i Bogense, men det er andre imamer og muslimske opnionsdannere, som kurset sigter mod.
- Der er mange andre imamer, der er mere nuancerede end Abu Laban. Det er dem, vi vil have fat i, siger forstanderen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.