I det fynske folks tjeneste

Indbrud blev til røveri i Bilka i Odense

Omkring midnat natten til tirsdag brød tyve ind i Bilka i Odense. Overrasket af rengøringspersonale truede de med en pistollignende genstand og et brækjern for at slippe væk.

Røveri i Bilka i Odense natten til tirsdag

Tyvene brød ind via en nødudgang. De styrede målrettet mod elektronikafdelingen og begyndte at fylde medbragte hvide sække eller dynebetræk med computerudstyr.

Tilsyneladende kom det bag på dem, at der stadig var rengøringsfolk i butikken, for de nåede ikke at få ret meget med før de søgte mod udgangen.

Her havde rengøringsfolkene, tre mænd, taget opstilling for at hindre flugten, men tyvene pegede med en pistollignende genstand og et brækjern, hvorved de gjorde sig til røvere.

Rengøringsfolkene veg for truslerne, og røverne løb ud til en bil og forsvandt. Bilen beskrives som en mørk VW Passat-lignende bil hvis nummerplade begyndte med YN eller NY og de første cifre var 51.

Den er senere blevet set på ringvejen.

Røverne var iført elefanthuer. Alligevel håber politiet at få gavn af Bilkas videoovervågning, ligesom der er fundet fodaftryk og andre spor.

Rengøringspersonalet i butikken har fået tilbud om krisehjælp efter den dramatiske oplevelse. Ingen af dem tog imod tilbuddet, oplyser varehuschef Mortwen Villum