I det fynske folks tjeneste

Indbrud to gange på en uge

Utrygheden breder sig på et kollegie i Odense. Beboerne frygter, at indbrudstyve er kommet i besiddelse af en hovednøgle til samtlige boliger. En af beboerne har haft indbrud to gange på en uge.

00:46

Heidi Duus har haft indbrud to gange. Døren var bare låst op.

De studerende frygter, at det er hovednøglen, der er stjålet.

1 af 3

Det er rigtig trælst

Heidi Duus har haft indbrud på sit værelse på Rasmus Rask-kollegiet to gange inden for den seneste uge.

- Jeg synes, det er træls. Det er rigtig trælst at komme hjem for anden gang inden for en uge og få det hele stjålet igen, siger Heidi Duus, der har mistet en computer, sin cykel og et par dyre designersolbriller.

Flere af beboerne på kollegiet har oplevet det samme. Lejlighederne er blevet tømt for bærbare og andre værdier, og tyven har tilsyneladende haft en hovednøgle til at låse sig ind med, for der er ingen tegn på indbrud. De 640 beboere frygter, at der er stjålet en hovednøgle på portnerkontoret, der også har haft indbrud.

Men ledelsen på Rasmus Rask Kollegiet afviser, at der er stjålet en hovednøgle.

- Det har ikke noget på sig. Der er ikke blevet stjålet nogen nøgler, fortæller Ib Christensen, der er teknisk leder i Kollegieselskabet i Odense.

I en mail til beboerne erkender Kollegieselskabet dog, at en medarbejder har tabt sine nøgle, og at man ikke kan vide, om tyven er kommet ind ved at have fået fat i disse nøgler.

Hunde overvåger

Kollegiet vil nu få installeret nye elektroniske låse som skulle sikre mod flere tyverier. Indtil de nye låse er klar bliver området overvåget af vagter med hunde. Men det vil Heidi Duus ikke vente på. Hun har for egen regning skiftet låsen i sin dør.