I det fynske folks tjeneste

Indbrud i Gislev Kirke

Natten til lørdag var der indbrud i Gislev Kirke. Uerstatteligt sølvtøj og PH-lamper blev stjålet. Det er tredie indbrud i fynske kirker indenfor tre uger.

Gislev Kirke havde uønskede gæster natten til lørdag

Brød ind tre steder

Tyven eller tyvene brød natten til lørdag ind i Gislev Kirke med et koben. De skaffede sig adgang til gravernes rum nede under kirken.

Herfra tog de en vogn, som normalt bruges til at køre gravsten med. Dernæst brød de ind i et siderum, hvor kirkens sølvtøj opbevares i en boks. De kørte boksen væk med vognen.

Den indeholdt en alterkalk, en oblatæske, lysestager og et dåbsfad. Altsammen i sølv og fra middelalderen. Værdien er nærmest umulig at gøre op, for der er tale om uerstattelige antikviteter.

Desuden er der stjålet fire PH-lamper til en værdi af 14.000 kr. stykket. Tyven eller tyvene forsøgte også at stjæle to PH-lamper af kogletypen, men uden held. 

Også kirkebøssen forsøgte de at tømme, oplyser Fyns Politi Svendborg.
Tyveriet blev opdaget af graveren, da han skulle forberede en begravelse lørdag morgen og fandt kirken rippet.

Tyveriet af dåsfadet giver Gislev Kirke et akut problem, fordi der skal være dåb, søndag. Det er dog lykkedes at låne et dåbsfad af Elsted Kirke.

Efterlyses internationalt

Politiet ser med stor alvor på tyveriet. Ikke mindst fordi der indenfor en måneds tid er sket tyverier i Langesø Skovkapel og Kerte Kirke.

- Det begynder at ligne organiseret bestillingsarbejde, siger vagthavende i Svendborg.

Nationalmuseet har fotos af de stjålne klenodier, som nu bliver efterlyst internationalt via interpol.

Sandsynligheden for at man vil forsøge at sælge dem herhjemme er næppe stor, mener politiet.