I det fynske folks tjeneste

Indbrudsbølge: Se her hvor tyvene har været - og hvad de har taget

Foto: Søren Bidstrup, Scanpix

På bare fire dage har Fyns Politi fået tæt på 100 anmeldelser om indbrud og tyveri.

Fra fredag til og med mandag har 98 anmeldt indbrud og forsøg på indbrud rundt om på Fyn. Ud af dem er 68 indbrud i private hjem. 18 er sket i virksomheder, mens 12 anmeldelser drejer sig om tyveri fra biler.

Du kan se her på kortet, hvor tyvene har huseret i private hjem. (Artiklen fortsætter under kortet.)

Odense topper listen med flest indbrud. 20 private har haft besøg af ubudne gæster. Herefter kommer Nyborg med ti anmeldelser, Faaborg-Midtfyn med ni og Middelfart med otte. 

Læs også Sådan undgår du, at tyven vælger dit hus

I følge politiets døgnrapporter er det vidt forskelligt, hvad tyvene er gået efter, og hvordan man har brudt ind. 

Børnene sad i stuen
I Odense forsøgte to mænd lørdag eftermiddag at stjæle en PH-lampe, der stod i vinduet. De havde medbragt en træpalle, som de stillede under stuevinduet, hvor lampen stod. Mændene knuste ruden og forsøgte at få fat i lampen, men børnene, som sad i stuen, reagerede, og de to mænd stak af. 

Læs også Efter tarveligt tyveri: Nu er de udsattes jul alligevel reddet

I Faaborg havde tyvene ikke bare taget fladskærms-tv og bordlamper. De havde også været i køleskab, fryser og kælder, og her havde de stjålet mad og spiritus.

Fredag havde ukendte gerningsmænd hugget julegaver fra en familie i Odense. Ud over det var der tilsyneladende også blevet plads til chokoladekage, en kasse rødvin og blandet slik i tyvenes sæk. 

 

 

Ved du noget? Så send os et tip