I det fynske folks tjeneste

Indbrudsbølge i Odense i weekenden

Mens det meste af Danmark er gået på ferie, har en eller flere indbrudstyve arbejdet på højtryk i weekenden i Odense.

-

Mens det meste af Danmark er gået på ferie, har en eller flere indbrudstyve arbejdet på højtryk i weekenden i Odense. 25 anmeldelser har Kriminalpolitiet i Odense fået. Og det er ekstraordinært mange.

- Det er helt usædvanligt. Men det kan skyldes varmen, så folk lader deres vinduer og døre stå åbne, siger vicekriminalkommissær, Jack Liedecke fra Specialafdelingen i Odense.

Og det var netop tilfældet i Sanderum hos Hanne og Tommy Mathiesen. Her krøb en eller flere tyve ind gennem køkkenvinduet, der stod på klem. Midt om natten, mens ægteparret lå og sov.

- Det er så ubehageligt. Tanken om, at nogen har været i ens hus, mens vi lå og sov, det er så utrygt, fortæller en rystet Hanne Mathiesen.

Der blev stjålet 2000 kroner og en mobiltelefon fra huset i Sanderum, men det er ikke noget, parret skal regne med at få forsikret. For forsikringen dækker ikke, når vinduet står på klem.

Det er anden gang parret har haft indbrud, så nu sover de for lukkede vinduer og låser alle døre, når de går om i baghaven.

- Nu vil vi have alarm og tyverisikring, for hvad er det næste, vi kommer hjem til, spørger Hanne Mathiesen.

Ingen af de andre politikredse på Fyn har oplevet den samme bølge af indbrud som Odense har.