Ejerne på ferie: Indbrudstyv fanget på fersk gerning med nabohjælp

En alarm har været med til at sikre, at ferien ikke blev komplet ødelagt for en familie. Den alarmerede en nabo, der holdt øje med huset indtil politiet kom.

En familie fra Otterup kan fortsætte deres ferie forholdsvis trygt, efter at deres alarm har vist sig at virke upåklageligt.

En særlig alarm, der ved kontakt udløser en SMS til naboen, reddede familien fra at komme hjem til et tømt hus. Naboen fik en SMS fredag tidlig aften, og kunne alarmere politiet. Fyns Politi får meldingen klokken 18.20, og kommer ud til stedet.

Med hundepatrulje fanger de indbrudstyven på fersk gerning. Det havde måske først været efter husets ejeres ferie, at politiet ellers var blevet indblandet.

- Grunden til vi kommer ind i det, er fordi familien er på ferie, men de har en kontakt alarm. Den giver en SMS til en god ven, der kan holde øje med huset. Den bekendte er fremme meget hurtigt og holder øje, indtil politiet kommer frem, siger vagtchef Lars Thede.

Nabohjælp virker

I foråret kunne TV 2/Fyn fortælle om, hvor få inbrud, der rent faktisk bliver opklaret. Derfor er det selvfølgelig en stor hjælp, når indbrudstyven bliver fanget med fingrene i kagedåsen. 

- Man skal måske overveje, om man skal have nabohjælp, for her er et godt eksempel på, at det virkelig virker. Det er rigtig godt, når man tager sine forholdsregler, siger vagtchef ved Fyns Politi Lars Thede. 

Det har også fået Fyns Politi til tasterne på twitter, der fortæller om episoden.

Huset hvis ejere er på ferie, havde fået uanmeldt besøg af en 34-årig indbrudstyv fra lokalområdet. Han skal nu afhøres og grundet hans fortid, skal der tages stilling til, om han skal i grundlovsforhør.

Oversigt

    Oversigt