Indbrudstyve har travlt i påsken

Antallet af indbrud er dobbelt så højt i påsken som i en normal uge.

Landets indbrudstyve plejer at have travlt i påsken. Faktisk er antallet af indbrud dobbelt så højt i påsken som i en normal uge, viser tal fra et af Danmarks største alarmselskaber

Mange boliger står tomme i påsken, mens danskerne er på ferie og til påskefrokoster. Landets næststørste alarmselskab Verisure forventer derfor en travl påske, da højtiden traditionelt betyder ekstra indbrud og dermed travlhed hos alarmpersonalet:

”Går det som det plejer, vil vi have dobbelt så mange sager med indbrud som i en normal uge. Og påsken er sammen med julen et af de tidspunkter, hvor vi har mest at se til,” fortæller Niels Chemnitz direktør for sikkerhed og drift hos Verisure.

”Det er voldsomt irriterende, at det skal være sådan. Og der er derfor ekstra grund til at sikre sin bolig mod ubudne gæster. Mange tyve går hurtigt videre, hvis huset ved første øjekast er svært at bryde ind i," siger Niels Chemnitz, der gør opmærksom på, at næsten halvdelen af alle indbrud sker gennem vinduet, man bør derfor være særlig opmærksom på om det er muligt at lukke og låse vinduerne forsvarligt.

46 procent af danskerne frygter indbrud i ferien

YouGov har i 2015 undersøgt danskernes holdning til indbrud. hvor det viste sig, at netop ferier er det tidspunkt, hvor frygten for indbrud er størst:

”Det er desværre ikke uden grund, at 46 procent af danskerne er bekymret for indbrud i ferien. Så mit bedste råd er, inden man tager på ferie eller skal til påskefrokost med familien, at bruge dagene inden påske på at gå huset igennem, set med en tyvs øjne,” udtaler Niels Chemnitz og fortsætter:

På Fyn var der i 2015 hele 4.937 anmeldelser af indbrud. Heldigvis har antallet af indbrud på Fyn været faldende de  sidste par år. Alligevel er det godt at tage sine forholdsregler, hvis man er væk fra hjemmet i længere tid. 

 

Gode råd til at forhindre indbrud

 

Oversigt

    Oversigt