Indbrudstyvene har det alt for let

Selvom vores hjem bugner af dyre møbler og værdifulde smykker, er vi for dårlige til at holde indbrudstyvene ude. Men med enkle kneb kan fynboerne blive bedre til at passe på deres hjem.

Hvert tolvte minut døgnet rundt får en dansker besøg af en indbrudstyv. Det er langt hyppigere end noget andet land i Europa.

Selvom de fleste af os ved, at vi skal sikre os mod indbrud, tyder noget på, at vi ikke får foretaget de nødvendige forholdsregler.

Ifølge Eurostats statistikker er Danmark Europas mest indbrudsplagede land. Vi indtager en ubestridt førsteplads med 883 indbrud per 100.000 indbyggere, mens f.eks. Sverige og Norge har henholdsvis 221 og 188 indbrud per 100.000 indbyggere.

For dårlige til at sikre os

En af årsagerne til de mange indbrud er, at vi er for dårlige til at sikre vores hjem, konkluderer Det Kriminalpræventive Råd og G4S på baggrund af tallene.

"Vi fylder vores hjem med dyre fladskærme og har kostbare smykker liggende, men vi glemmer at sikre vores hus mod indbrud. Mange har en gammel hoveddør eller pilrådne vinduer, der er lige til at bryde op. Rigtig mange har også en forældet lås, som tyven let dirker op", forklarer Per Bloch-Frederiksen fra G4S.

Se på huset med en tyvs øjne

Et rigtigt godt råd er derfor at kigge på sit hjem med en tyvs øjne.

"Sørg for solide køkken- og havedøre med gode låse, der er borebeskyttede og har en høj dirke- og kopieringssikkerhed.

Alle vinduer bør have solide hasper helst med låseanordninger eller særlige haspesikringer", forklarer Per Bloch-Frederiksen fra G4S.

Når du er bortrejst er det vigtigt at dit hjem ser beboet ud.

"Et oplyst hus virker beboet, så brug et tænd- og sluk ur til inden- og udendørsbelysningen. Lidt uorden får også huset til at virke beboet - men fjern stige og haveredskaber, så tyven ikke kan bruge dem til at skaffe sig adgang til huset. Allier dig med naboerne. Få dem til at tømme postkassen og få en af dem til at parkere deres bil i din carport. Så er der større sandsynlighed for, at tyven tror, at du er hjemme", forklarer Per Bloch-Frederiksen fra G4S.

Læs mere på www.forebygindbrud.dk

Gør det svært for indbrudstyven

oSe på dit hjem med tyvens øjne - og vurder, hvor let det er komme ind.

o Gem værdifulde ting, så de ikke er synlige udefra

o Lås værktøj, haveredskaber og stigen inde, så tyven ikke kan bruge det til indbrud.

o Tænd lyset i et par værelser, når du forlader hjemmet om aftenen og brug automatiske tænd/sluk-ure, når du er bortrejst.

o Få installeret udendørsbelysning, der tænder, når en person nærmer sig.

o Mange indbrud sker i ferietiden, så undgå at fortælle, hvor du er på de sociale medier.

o Giv indtryk af at huset er beboet

o Allierer dig med en nabo, hvis du er bortrejst, der kan holde øje med huset.

o Installer alarmer i huset - men sørg for, at de er forbundet med kontrolcentral med døgnvagt, så de kan rykke ud, hvis uheldet er ude.

o Tjek din viden på forebygindbrud.dk

Oversigt

    Oversigt