I det fynske folks tjeneste

Indeklimaet i fynske hjem undersøges

Rebecca Knudsen har allergi - måske bliver lægerne nu klogere på hvorfor.

Dårligt indeklima giver allergi. Det regner lægerne fra OUH i hvert fald med at få bevist, når den første danske undersøgelse af indeklimaets påvirkning af børn er færdig.

I disse dage sender OUH 18.000 spørgeskemaer ud til fynske familier, og det er startskudet til den første undersøgelse herhjemme af indeklimaets betydning for børns sundhed og sygdom - med særligt fokus på astma og allergi.

- Vi har nogle undersøgelser af kontorbygninger, men vi ved faktisk ikke nok om, hvordan indeklimaet er i danske boliger, siger Arne Høst, der er ledende overlæge på H.C. Andersen Børnehospital, OUH.

Af de 18.000 fynske familier, der modtager et spørgeskema, bliver 500 udvalgt til at indgå i en grundigere undersøgelse. I 300 af familierne er der allerede tegn på allergi hos børnene, mens der i 200 af familierne ikke skal være nogle symptomer.

På den måde skulle man gerne finde ud af, om indeklimaet i hjemmet har betydning for udvikling af allergi.

- Netop når man har en stor baggrundsbefolkning, som man undersøger, bliver undersøgelsen mere brugbar, siger Arne Høst.

Også Odense kommune deltager, for at det også kan undersøges om indeklimaet i daginstitutionen har en uheldig effekt på børnene.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.