Indkøbstur med fuppenge endte i arresten

Kunde i tøjbutik i Odense havde ni falske pengesedler på sig. Han blev i dag varetægtsfængslet for falskmøntneri.

Selvgjort er ikke altid velgjort. I nogle tilfælde er konsekvenserne alvorlige. At fremstille pengesedler giver for eksempel ofte en langvarig straf, og den kontante kurs blev illustreret i dag, da en dommer varetægtsfængslede en 41-årig fynsk mand til 25. maj.

Manden blev pågrebet i går i en H&M tøjbutik i Rosengårdcentret i Odense, hvor han forsøgte at betale med en falsk 1000-krone seddel. I køen stod tilfældigvis en kvindelig politibetjent i civil, og med hjælp fra et andet vidne fik hun anholdt manden og tilkaldt sine kolleger.

Det viste sig, at manden havde i alt ni falske pengesedler på sig. Syv af dem havde han gemt i underbukserne.

Den 41-årige havde selv fremstillet sedlerne på sin computer og printer, og politiet siger, at der er tale om relativt primitive kopier, hvor både sikkerhedstråd og vandmærke mangler.

Falskmøntneri anses som en alvorlig overtrædelse af straffeloven og giver som regel ubetinget fængsel. Sidste år blev der anmeldt 418 sager om forfalskning af dansk valuta, hvilket er et fald i forhold til året før, hvor der var 473 sager, viser Rigspolitiets statistik. Den samlede værdi var sidste år godt en halv million kroner.

1000-krone sedlen er den foretrukne enhed, når lovovertræderne eksperimenterer med printere og kopimaskiner.

Oversigt

    Oversigt