Indlagte efter brand udskrives igen

Ingen af de folk, der blev indlagt efter at have inhaleret sundhedsskadelige gasser i forbindelse med brand på Langeland, har taget alvorligt skade. Alle udskrives i løbet af tirsdagen.

1006 humble3

Den skadelige røg og gas opstod, da der mandag aften gik ild i en lade ved Humble. Køerne blev reddet ud, men halmballer og kunstgødning brændte i forbindelse med branden.

Både lokale hjælpere og politi- og redningsfolk måtte efterfølgende indlægges på sygehuset med åndedrætsbesvær efter at have inhaleret nitrøse gasser fra PKN-gødning.

Gasserne er både lugt- og øjefri, dvs at de tilstedeværende under branden ikke har kunnet mærke, at der var sundhedsskadelige gasser til stede. Først senere oplever man symptomerne som irritation i forbindelse med vejrtrækning.

33 indlagt - og snart udskrevet

En varm traktor er mistænkt for at være skyld i branden i Humble
En varm traktor er mistænkt for at være skyld i branden i Humble

I alt var det 33, der var indlagt tirsdag morgen, men alle 17 på Svendborg Sygehus er atter udskrevet.

Klokken 8 tirsdag morgen, havde OUH 16 indlagt, men ifølge ledende overlæge på fælles akutmodtagelsen, Michael Hansen-Nord, vil de alle blive udskrevet i løbet af dagen. De civile i løbet af formiddagen, mens brandfolkene bliver det senere på dagen, da de også kom ind til observation senere end de civile.

Michael Hansen-Nord og hans kollega fra Svendborg, Lars Stubbe Teglbjærg, fortæller, at konsekvenserne af branden ikke har været så alvorlige for de indlagte. I yderste konsekvens kan man få væske i lungerne, men det er ikke konstateret hos nogen af de indlagte. Flere har dog oplevet irritation i forhold til vejrtrækningen.

Lægerne råder fortsat folk, der har været til stede ved branden og som oplever irritation, til at søge læge.

Oversigt

    Oversigt